Tartalom

 1. Érzékelők részletesen
 2. Úszó kategória
 3. Ultrahang kategória
 4. Kapacitív kategória
 5. Eredmény

A legjobb üzemanyagszint-érzékelők értékelése 2020-ra

A legjobb üzemanyagszint-érzékelők értékelése 2020-ra
 • Általa megosztva: Auto és Moto
 • Megtekintések száma: 119
 • Olvasási idő: 7 perc.

Az ilyen érzékelők mind az álló, mind a mobil tárgyakon elterjedtek. Az első kategóriába a helyhez kötött tárolóeszközök tartoznak (például benzinkutak). A második kategóriába a járművek tartoznak, a személygépkocsiktól a hivatásos járművekig, például hajókig és repülőgépekig.

Az ilyen technika rövidített neve úgy néz ki, mint az FLS. Az FLS eszközre a tartályban lévő üzemanyagoszlop legpontosabb méréséhez van szükség. Figyelembe véve az érzékelő által nyújtott leolvasásokat, a program képes kiszámítani a következő elemeket:

 1. Az üzemanyag mennyisége a tartály belsejében.
 2. Üzemanyag-fogyasztás egy adott távolsághoz viszonyítva.
 3. Átlagos üzemanyag-fogyasztás (l / 100 km).
 4. Jegyezze fel az üzemanyag feltöltését vagy ürítését.

Érzékelők részletesen

Számos FLS altípus létezik a piacon. 2020-ra a vásárlók körében a legnépszerűbb altípusok:

 1. Rendes típus (úszó);
 2. Moduláris (önálló telepítés), ebbe a kategóriába tartoznak a kapacitív és ultrahangos érzékelők.

Az úszótípust a tartályba a gyár megrendelésével telepítik. A mért adatok a kezelőpanel megfelelő képernyőjén jelennek meg. Egy adott autó konfigurációjától függően a képernyő helye és az adatok mennyisége változó. Ennek a kategóriának az FLS-je nem különbözik a pontossági mutatóktól, az úszó csak hozzávetőleges elemzést jelenít meg. Az ilyen mérőműszer üzemeltetésével jártas járművezetők azt állítják, hogy az úszó eltérések a mutatók tekintetében elérik a 30% -ot.

A kapacitív és ultrahangos mérők kategóriáját tartják a legpontosabbnak. Egy ilyen eszköz megszerzéséhez az autó tulajdonosának meg kell vásárolnia egy adott modellt, és fizetnie kell a tartályba történő beszerelésért. Az ebbe a kategóriába tartozó berendezések költsége nagyságrenddel magasabb, mint az úszó átlagos ára, és a telepítéshez pénzügyi beruházásokra is szükség lesz. Az elköltött pénzért a sofőr pontosságot kap, 2% -ot meg nem haladó eltérésekkel.

Úszó kategória

Hasonló pótalkatrész van beépítve az autó rendszerbe gyári megrendelés szerint. Az alkatrész helye az üzemanyagtartály belsejében található. A működés elvét az alkatrész neve mutatja: az érzékelő helyzetét az üzemanyag tartályon belüli helyzete szabályozza. Ennek a résznek a leggyakoribb anyaga műanyag vagy fémötvözet. Ez a rész 2 altípusra oszlik:

 1. Kar típusa. Az úszó csatlakozik a fő mérőhöz egy fémötvözet karos elrendezés révén. Az üzemanyag térfogata a térfogat növelésével vagy csökkentésével állítja be a készülékben bekövetkező változásokat, a készülék rögzíti a folyadék mennyiségét a feszültségesések miatt. Ez a típus univerzális, amely lehetővé teszi a karos eszközök használatát a leggyakoribb autó konfigurációkban.
 2. Csőszerű altípus.A tartályba egy csövet helyeznek, amelybe az úszó merül. Az üzemanyag mennyiségének változásai közvetlenül befolyásolják azt a csövet, amelyen belül az úszó mozog. A szenzor mozgására meghatározott pályák vannak előre beállítva. Az FLS mozgását vezetékek rögzítik, amelyek információt továbbítanak a fő mérőhöz. Ilyen szerkezetekre van szükség az üzemanyag térfogatának rögzítéséhez az autó mozgásának körülményei között éles kanyarok, ereszkedések és emelkedők mentén.

Az érzékelők közvetlenül csatlakoznak a jármű fedélzeti rendszeréhez. Az FLS-hez csatlakoztatott tömeg és a gép feszültségmentes tápellátási rendszere esetén a mérések lehetetlenek. Fontos ezt figyelembe venni azoknál a sofőröknél, akik sokáig parkolnak autójukkal, mert ilyen helyzetekben az üzemanyag-elvezetés nem lesz rögzítve. Ennek elkerülése érdekében csak csatlakoztassa a mérőt közvetlenül az akkumulátorhoz.

PDU-N201-80 érzékelő (úszó)

A modell figyelemre méltó miniatűr méreteivel és széles funkcionalitásával. Ezenkívül az úszó megvédi a szivattyút a túlzott szárazságtól, és segít a tartály feltöltésének és ürítésének automatizálásában. A modell ellenáll az olyan folyadékoknak, mint a buborék, hossza 8 cm, átmérője 2,8 cm.

PDU-N201-80 érzékelő (úszó)
Előnyök:
 • Minőségi anyag;
 • Kompatibilis vegyi anyagokkal kompatibilis folyadékokkal. kapcsolatok;
 • Megfizethető ár.
Hátrányok:
 • Elemzési hiba.

Visszacsatolás:

„Nem rossz eszköz a gazdaságossági kategória számára, de figyelembe kell venni a magas mérési hibát. Ideiglenes megoldásként alkalmas, a jövőben egy fejlettebb eszköz telepítését javaslom. Mindenkinek ajánlom, aki minőségi eszközt keres a gazdaság szegmensében! ”

Érzékelő a Benza cég 500 mm-es modelljétől

A modell figyelemre méltó a mechanikus beállítás lehetőségével a tartály magasságához képest. Egyszerűen fogalmazva: a mérőeszköz vágása megengedett a szükséges méretek elérése érdekében. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy mechanikai behatás után az érzékelő kalibrálásra szorul.

Érzékelő a Benza cég 500 mm-es modelljétől
Előnyök:
 • Megfelelő költség;
 • Vágási képesség;
 • Pozitív vélemények.
Hátrányok:
 • A kalibrálás szükségessége a vágás után.

Visszacsatolás:

„A modell kiváló munkát végez az üzemanyag mérésében. Az érzékelőt a kívánt méretre vágtam, utána kalibráltam, most az elemzés elég pontos. Mindenkinek ajánlom, aki megbízható FLS-t keres az úszók között! "

Távirányító érzékelő. 100

Ez az érzékelő szabványos adatelemzést végez a tartályban lévő üzemanyag szintjéről. Rozsdamentes acélból készült, kétvezetékes áramkörön keresztül csatlakoztatva, nedvességtől védve, az ip65 szabványnak megfelelően.

Távirányító érzékelő. 100
Előnyök:
 • Elfogadható költség;
 • IP65 nedvességvédelmi szabvány;
 • Működés +125 ° -ig megengedett.
Hátrányok:
 • Vegyes vélemények.

Visszacsatolás:

„A készülék elvégzi a munkát, de jobb ebben a kategóriában. A funkcionalitás aszkéta, köztes lehetőségként alkalmas. Ajánlom mindenkinek, aki ideiglenes üzemanyagmérőt keres! ”.

Ultrahang kategória

Az ebbe a kategóriába tartozó mérők az emitter típusú készülékek elvének megfelelően vannak elrendezve. Az érzékelőhöz vezeték van csatlakoztatva, amely információt továbbít a nyomkövetőhöz (GPS). A szerkezet a tartály külső falán található. Fontos megérteni az ultrahangos FLS elemzés elvét. A készülék hullámimpulzust generál (ultrahangos típusú), amelyet közvetlenül a folyadékba irányítanak, leküzdve a tartály falát. Elérve a levegő és a folyadék érintkezési pontját, a jel egy mérő segítségével visszaverődik és rögzül. Az üzemanyag-térfogat mutatóinak kiszámítása az impulzus visszaverődésére fordított idő alapján történik.

Egy ilyen technika pontossága nagyságrenddel felülmúlja az úszó eszközöket, de számos sajátosságot figyelembe kell venni. Ezek a specifikációk a következő pontokat tartalmazzák:

 1. Az érzékelő és az érfal közötti érintkezés nem tesz lehetővé eltéréseket. Ellenkező esetben az impulzus helytelen terjedésen megy keresztül.
 2. A tartály belsejében elhelyezett szerkezetek befolyásolják az impulzus terjedésének helyességét.Ezenkívül a tartály anyaga is befolyásolja az ultrahang elemzés minőségét. Az ultrahangmérőt nem ajánlott további terelőket tartalmazó tartályra felszerelni.
 3. Az elemzés minősége romlik, ha hibák (mechanikai sérülések) vannak a tartály felületén. A dudorok, a forgácsok, az érdesség közvetlenül befolyásolja a mérést.
 4. A tartályfenék üledékei szintén befolyásolják az elemzés minőségét. A felgyülemlett részecskék zavarják az ultrahangos hullám terjedését és visszaverődését.

Ezenkívül az ilyen típusú készülékek telepítése szakmai beavatkozást igényel. Az ultrahangos készülékeket nem ajánlott magunk telepíteni.

Uzi-0.8 érzékelő (TC érzékelő)

Ez a modell átlagosan 8,5 ezer rubel áron kapható, a telepítéshez 3,5-6 ezer rubelre lesz szükség. A modell figyelemre méltó a rögzítési technológiával, amely kiküszöböli a tartály fúrását. A gyártó kizárta a készülék folyadékkal való közvetlen érintkezését, és olyan technológiát is biztosított, amely kizárja a tűzveszélyt. A felhasználók tudomásul veszik az elemzés nagy pontosságát és az eszköz mind a Glonasshoz, mind a GPS-hez való csatlakoztatásának képességét.

Uzi-0.8 érzékelő (TC érzékelő)
Előnyök:
 • Az elemzések nagy pontossága;
 • Rögzítés fúrás nélkül;
 • Csatlakozás a Glonass / GPS-hez.
Hátrányok:
 • Drága.

Visszacsatolás:

„Kiváló eszköz, meglehetősen pontos méréseket végez. A fúrás hiánya további feszességet biztosít, az érzékelő nem érintkezik közvetlenül a folyadékkal. Mindenkinek ajánlom, aki minőségi FLS-t keres! ”

Proline szenzor modell Pr-uod8fq

Figyelemre méltó a vállalat eszközkészleteinek széles skálája különböző berendezéskategóriákhoz. A mezőgazdasági gépekhez, a professzionális szállításhoz és az autókhoz készült készülékek ezen márkanév alatt kaphatók. A kényelem érdekében a modell egy központi adatgyűjtő rendszerrel van felszerelve, amely lehetővé teszi a feltöltéssel vagy az üzemanyag-fogyasztással kapcsolatos műveletek rögzítését.

Proline szenzor modell Pr-uod8fq
Előnyök:
 • Kényelmes információgyűjtő rendszer;
 • Termékek széles választéka;
 • A mérések pontossága.
Hátrányok:
 • Nem található.

Visszacsatolás:

„Nem rossz eszköz, pontos mérések, kényelmes vezérlőrendszer. Míg ez a technika olcsóbban megvásárolható, a modell robusztus minőséget mutat, amely méltó az árcédulához. Mindenkinek ajánlom, aki megbízható érzékelőt keres! "

Uzi-2.5 érzékelő (TC érzékelő)

A modell a legtöbb szempontból megfelel elődjének (Uzi-0.8), de figyelembe veszi a tökéletlen mechanika korrekcióját. Az érzékelő továbbfejlesztett változata az ár 4 ezer rubellel nőtt. és átlagosan 12 ezer rubelbe kerül. Ezen árért a felhasználó továbbfejlesztett ultrahangos vezérlőrendszert és számos garanciát kap a gyártótól. Megfelelő csatlakozás esetén az érzékelő akár 30 napig is képes autonóm működésre, ami hasznos a hosszú parkoláshoz megálló sofőrök számára.

Uzi-2.5 érzékelő (TC érzékelő)
Előnyök:
 • A szerelés kiküszöböli a fúrást;
 • Gyártói garancia;
 • 30 napig tartó autonóm munka lehetősége.
Hátrányok:
 • Drága.

Visszacsatolás:

„Ezt a modellt azért vettem, mert gyakran maradok hosszú ideig. Ilyen eseményekhez szükség van üzemanyag-szabályozó készülékre, mert a szilva tudtom nélkül rendszeresen előfordul. Mindenkinek ajánlom, aki önálló működésű FLS-t keres! "

Kapacitív kategória

A kapacitív készülék (elektronikus) a vevő kívánságától függően kerül a tartályba. Ez a mérőkategória garantálja a legnagyobb elemzési pontosságot. Ezenkívül az ilyen eszköz tulajdonosa hozzáférhet az üzemanyag-feltöltés, a nem szándékos lefolyókkal kapcsolatos információkhoz. A készülék felépítése a fő kondenzátorhoz csatlakoztatott csövekből áll. A csövek a felső rekesz kondenzátortáblájához csatlakoznak. A csövek közötti rés szükséges a folyadékkal való feltöltéshez. A kondenzátor egységet elektromos áram táplálja. Az üzemanyag ellenállási (fajlagos) értéke nagyságrenddel alacsonyabb, mint az oxigéné. Ennek alapján a kis mennyiségű üzemanyag tükröződik a kondenzátor egység töltési sebességében.

A tartályban lévő FLS elektronikus táblája kiszámítja a töltés idejét. A beérkezett információk alapján a mérő kiszámítja a tartály belsejében (és a kondenzátor egységben) lévő üzemanyagoszlop magasságát is. A mérőrendszer egy nyomkövetőhöz (GPS) csatlakozik. Az eszköz továbbítja az elemzéssel kapcsolatos információkat közvetlenül a nyomkövetőnek. Az adatáramlás a felhasználó által szabályozott. Valós idejű és késleltetett sorrendben történő benyújtás megengedett.

Ets érzékelő Rs-485 modell

A kapacitív érzékelő biztosítja a legpontosabb elemzési eredményeket, megengedett a megfelelő szabvány használata harmadik féltől származó berendezésekkel. A felhasználók tudomásul veszik az eszköz megbízhatóságát, az interfész felhasználóbarát jellegét és a nagy mérési pontosságot.

Ets érzékelő Rs-485 modell
Előnyök:
 • Nagy pontosság;
 • Kényelmes felület;
 • Erős minőség.
Hátrányok:
 • Drága.

Visszacsatolás:

„Kapacitív érzékelőt vásároltam, hogy a legmegbízhatóbb információt kapjam az üzemanyag mennyiségéről. Ez a modell kiváló munkát végez, emellett más gyártók érzékelőivel együtt használom (a tartály kialakítására jellemző), és az eredmények kiválóak. Mindenkinek ajánlom, aki készüléket keres a legmegbízhatóbb mérésekhez! ”

Érzékelő az Omnicomm-tól, Lls-af4 modell, 700 mm

Ez a modell mind az álló, mind a szállító tartályok környezetében elterjedt. A munkarész alumíniumötvözetből készül, amely kizárja a rozsdát, a kommunikációs eszközöket megfelelő technológiák védik. Az érzékelő minden típusú szennyeződés ellen védett.

Érzékelő az Omnicomm-tól, Lls-af4 modell, 700 mm
Előnyök:
 • Megbízható eszközvédelem;
 • Kivitelezés;
 • Az elemzések pontossága.
Hátrányok:
 • Nem található.

Visszacsatolás:

„Régóta használom ezt a modellt, és a minőség nekem megfelel. Az elektronikus rész védelme hosszú élettartamot garantál, ezért nem tervezem hamarosan a készülék cseréjét. Mindenkinek ajánlom, aki kiváló minőségű kapacitív FLS-t keres! ”

Eredmény

A legjobb megoldás kiválasztásához a vevőnek tanulmányoznia kell az üzemanyagmérők alapelveit. A sajátosságok tanulmányozása után fontos összehasonlítani az adott modell és egy autó jellemzőit. A készülék közvetlen vásárlásakor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 1. Egy adott tartály méretei. Fontos, hogy a készülék szabadon érje el az alját, különben kis folyadékmennyiség mérése nem garantálja a pontos leolvasást.
 2. Csatlakozási módszer. Digitális és analóg opciók egyaránt elérhetők a piacon. Ez utóbbi nem garantálja a széles funkcionalitást, az előbbivel ellentétben, ezért ajánlott alaposabban megvizsgálni a digitális lehetőségeket. Vannak hibrid modellek is (digitális és analóg csatlakozás egyaránt megengedett). Az érzékelő interfészének megválasztása az ügyfél preferenciáitól függ.
 3. Vannak olyan helyzetek, amikor a legoptimálisabb megoldás több FLS telepítése:
 4. A szállítás feltételezi, hogy több tartály van az üzemanyag számára. Hasonló a rakomány típusú teherautók (legalább 2 konténer) vagy a terepjáró (legalább 3 konténer) között. A sofőr csak akkor kap helyes információt a folyadék mennyiségéről, ha külön mérő van egy külön tartályhoz. Megfelelő telepítés esetén a program lehetővé teszi, hogy megismerkedjen a szokásos elemzéssel (a folyadék teljes mennyisége és egy adott tartály térfogata) és további lehetőségekkel.
 5. A közlekedés többszintű kapacitás architektúrát feltételez. Hasonló dolog található a mezőgazdasági gépek között (a tartály 2 rekeszre van osztva). Ez az architektúra nem teszi lehetővé, hogy egy érzékelő pontos méréseket végezzen, ezért ajánlott többet telepíteni.
 6. A szállítás nem szabványos formai tényezőt feltételez az üzemanyagtartóban. Ugyanez történik a pótkocsik között is. A tartály nem szabványos alakja a folyadék egyenetlen eloszlását váltja ki, ennek fényében az érzékelő nem képes pontos elemzésre. A szakemberek azt javasolják, hogy egy ilyen típusú tartályhoz szerezzen be egy pár FLS-t. Telepítse a tartály ellentétes oldalára.

Nincs végleges ajánlás az FLS típusára vonatkozóan.A végső választás az autó tulajdonosánál marad, de érdemes részletesen tanulmányozni a mérő típusait és az adott modellek sajátosságait. Szükség van továbbá a kiválasztott FLS és az autó jellemzőinek összefüggésére.

Számítógépek

Sport

szépség