Tartalom

 1. A judogi megkülönböztető jellemzői és jellemzői
 2. Obi (öv) szín
 3. A legjobb olcsó judo kimonók
 4. A középső árszegmens legjobb kimonói
 5. A legjobb prémium kimonók
 6. Hogyan válasszuk ki a megfelelő kimonót

A legjobb judo kimonók rangsorolása 2020-ig

A legjobb judo kimonók rangsorolása 2020-ig
 • Általa megosztva: Sport, Hobbi
 • Megtekintések száma: 130
 • Olvasási idő: 10 perc.

A judo órák speciális felszerelést igényelnek - egy speciális sport kimonót, amely nemcsak a dzsúdós hagyományos öltözéke, hanem gyakorlati funkcióval is rendelkezik. Kétféle kimonó létezik a judóban való edzéshez és versenyhez (judogi): az IJF (Nemzetközi Judo Szövetség) által jóváhagyott és professzionális versenyekre szánt kimonó, a második lehetőség pedig a mindennapi gyakorláshoz és az amatőr dzsúdóhoz.

A kimonót intenzív terhelésre tervezték - a harcművészetek alapján olyan technikákat alkalmaznak, mint a dobások, a lábdeszkák. Edzés közben a sportolók gyakran megragadják a sportruházat szélét, ezért elég szorosnak kell lennie ahhoz, hogy ne szakadjon meg. Emiatt a ruhákat speciális technológiával varrják, különösen tartós anyagból. Az erősség nemcsak az anyagban különbözik, hanem a varratokban is. Ugyanakkor a megnövekedett megbízhatósági mutatók ellenére a speciális kezelésnek köszönhetően mind a szövet, mind a varratok puhák maradnak, nem dörzsölik a sportoló bőrét az aktív mozgások és esések során.

A judogi megkülönböztető jellemzői és jellemzői

A judogi egy kabátból (uwagi), széles nadrágból (jubon / sitabaki) és egy övből (obi) áll. A verseny sportruházatának a következő paraméterekkel kell rendelkeznie:

 • A szövet sűrűsége. Az első mosás és szárítás után a szövet sűrűségének 700 és 750 g / m² között kell lennie.
 • Ujj hossza. Csuklóig 5 cm-rel a csuklópont felett is megengedett.
 • Kapu. A kapu szélessége 4 cm legyen, maga a vászon 4 vonallal van varrva.
 • Kabáthossz (uvagi). Ha karjait a teste mentén engedi le, akkor a kabát széleinek egybe kell esniük a kezekkel.
 • Kabát szélessége. A bal oldalt a jobb oldalon 20 cm-rel tekerjük, a mellkas alján mérve. Ebben az esetben a hüvely szövete és maga a kéz közötti távolság legalább 10-15 cm.
 • Öv. A szélesség 4-5 cm, a hosszúságnak pedig elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a sportolót kétszer tekerje be, majd egy speciális csomóval kösse össze. Az öv szabad végeinek 20 és 30 cm-rel le kell lógniuk.
 • A jubon (nadrág) hossza bokáig vagy 5 cm-rel magasabb.
 • Szín. Jobb, ha két szín, kék és fehér formájában jelenik meg.

Ha a fenti szabályokat nem tartják be, akkor az edzés hatékonysága még a gallér vagy az ujjak méretének kisebb eltérése esetén is jelentősen csökkenthető. Ezenkívül hagyomány szerint további szabályok vonatkoznak a kimonó összehajtására.

Obi (öv) szín

A színt nem véletlenszerűen választják ki, információkat hordoz a sportoló szakmai fejlettségi szintjéről, az edzésen elért előrehaladásról. Ezért az öv külön kapható a kabáttól és a nadrágtól. Összesen 9 típusú öv létezik, mindegyik csak a tanúsítás megszerzése, az ismeretek tesztelése, a kifejezések, a technikák és a dzsúdó egyéb alapjainak megszerzése után szerezhető be.

Fehér. Ez az út kezdetét jelenti, a szerénység, a tisztaság szimbóluma. Az elsajátítás ezen szakaszában tanulmányozzák a tatami mozgásának alapjait, valamint a biztonságos bukás módszereit és az ellenfél egyensúlyának megzavarásának alapelveit.

Sárga. A sárga öv megszerzése azt jelenti, hogy elkezdjük elsajátítani az alapvető technikákat és technikákat. A hallgatók megtanulják a támadás, az ellentámadás, a védekezés egyszerű, egyszerű technikáit, megtanulják irányítani ellenfelüket.

Narancs. Akkor adják meg, amikor a sportoló gyorsan és magabiztosan elvégzi az alapvető technikákat (dobások, válogatások, söprések, tartások). Ezenkívül a hallgató több sparringot kap.

Zöld. Az a diák, aki eljutott erre a szintre, fejlettebb birkózási technikákat kezd elsajátítani, fej fölé dob, söpör, különféle fojtogatásokat.

Kék. Az úgynevezett "hideg" készség - a hallgató még mindig szenvedélyes, de érzelmei teljesen kontrollálva vannak. A kék öv tulajdonosa fejlett harci technikákat ismer és hajt végre, mély ismeretekkel rendelkezik az ilyen típusú harcművészetek alapjairól. A kék öv általában az orosz CMS tulajdonosa, valamint az első kategória sportolói.

Barna. A barna öv tulajdonosa magas hatékonyságot mutat az önvédelmi technikákban, traumatikus technikákat tanulmányoz, és eléri azt a szintet is, amikor készen áll versenyezni más típusú harcművészetek képviselőivel. Ezen a szinten vannak a dzsúdóban a sport mesterei.

A fekete. Ez magas szakmai színvonal, a támadás, az ellentámadás és a védekezés összes komplex technikájának tökéletes elsajátítása. A fekete övet nemzetközi sportmesterek, valamint kitüntetett edzők viselik.

Piros és fehér. A judo fejlesztéséért való hozzájárulásért, valamint a bírói pedagógiai eredményekért és tevékenységért díjazott.

Piros. A piros öv birtokosa teljes mértékben kitölti a judo filozófia körét.

A legjobb olcsó judo kimonók

Atemi

Ez egy orosz cég, amely harcművészetek sportruháinak gyártásával foglalkozik. Az egyenruhák kék és fehér színben készülnek, természetes pamutból, az anyag sűrűsége 625–700 g / m². Az ilyen felszerelések egyszerű edzéseken és versenyeken egyaránt használhatók. Az aktív edzés során a további kényelem és a szabad mozgás érdekében oldalsó vágásokat biztosítanak, amelyeknek köszönhetően nemcsak könnyebb mozogni, hanem kiszabadulni az ellenfél szorításából. A kabát ujjai egy darabból állnak, tartósak, ezért a judogi jól alkalmazható bármilyen spriccelésre, és nem fél a mechanikai sérülésektől. A judogi gyártásában a vállalat speciális, megerősített szerkezetű szálakat használt, ezáltal jelentősen növelve a szövet teljes szilárdságát és hosszú ideig fenntartva a termék integritását bármilyen intenzitású terhelés alatt.

A ruha eredeti formájának megőrzése érdekében ajánlatos 30 fokot meg nem haladó hőmérsékleten mosni, de szem előtt kell tartani, hogy a szövet nem tartalmaz szintetikus anyagot, ezért a forma enyhe zsugorodást (legfeljebb 5% -ot) eredményez. Az átlagos költség 1499 rubel.

judo kimonó Atemi
Előnyök:
 • a gyermekek és serdülők számára szolgáló forma jelenlétében (100-120 cm magasságig);
 • az ujjak, a kabát mellkasának és a vállak további megerősítése;
 • kettős varratok;
 • nagy szakítószilárdságú szálak;
 • sűrűsége 700 g / m²-től.
Hátrányok:
 • 5% -kal zsugorodik állandó mosás mellett.

Zöld domb

Judogi egy olyan cégtől, amely évek óta sportruhákat gyárt különböző harcművészetek (judo, karate, ju-jitsu) gyakorlásához. A Green Hill unisex kimonója 100% -ban természetes pamutból készül, a szövet domborított, sűrű (750 g / m²). A termékek fehér és kék színben kaphatók. A termékek mérettartománya 122 cm-től kezdve 170 cm-ig végződik. Professzionális használatra szánt modellek is rendelkezésre állnak, külön jelöléssel rendelkeznek "Professional IJF Approved" néven. Ezen kívül van egy sor felszerelés a gyermekek és a tizenévesek számára ("Kezdő" és "Junior"). A termékeket a Nemzetközi Judo Szövetség tanúsítja, amely lehetővé teszi a kimonó használatát bármilyen professzionális szintű sportban, még az olimpiai játékokon is. Az átlagos költség 1 990 rubel.

judo kimonó Green Hill
Előnyök:
 • erős szövet;
 • könnyű viselet;
 • bármilyen magasságra alkalmas;
 • megfizethető költség;
 • környezetbarát természetes anyag;
 • nagy sűrűségű;
 • vannak modellek a gyermekek számára.
Hátrányok:
 • a dombornyomott felület miatt gyorsan piszkos lesz;
 • zsugorodás rendszeres mosás után.

A középső árszegmens legjobb kimonói

Firuz

Egyszerű típusú férfi modell a judo sportedzésekhez. A termék természetes pamutszövetből készül, sűrűsége 650 g / m². Ugyanakkor a nadrág térdén további betétek vannak, amelyek sűrűsége 350 g / m². A judogi varratai szalaggal vannak ellátva, amely belülről erősíti az öltönyt, így a varratok hosszú ideig biztonságosan meg vannak tartva, még aktív sparring, intenzív mozdulatok, dobások és fogások során sem térnek el egymástól.

A cég katalógusának két színe van - fehér és kék. Mindkét lehetőség alkalmas egyéni edzésre és technikák gyakorlására a próbabábun, valamint az ellenfél elleni harcra. Ami a méreteket illeti, a tartomány 100 cm-től kezdődik (gyermek- és tizenéves termékek), és 200 cm-es magasságú termékekkel zárul. Az átlagos költség 3320 rubel.

Firuz judo kimonó
Előnyök:
 • vonzó költség;
 • a rendelkezésre álló méretek széles skálája;
 • természetes pamut;
 • nagy anyagsűrűség.
Hátrányok:
 • a cég katalógusában kevés olyan termék van, amelyet nemzetközi versenyekre szánnak.

Mizuno

A népszerű japán sportruházat márka termékeit klasszikus fehér vagy kék mintákban gyártják. A kimonók mellett a Mizuno öveket gyárt a dzsúdósok számára: a felhasználók hat színű övvel vannak ellátva, ami megfelel a szakmai színvonal hat szintjének. A cég katalógusában megtalálható a mindennapi edzéshez és profi sparringhoz tartozó judogi. A nemzetközi versenyek modelljein az IJF logót viselik, a kabát vállán pedig a gyártó emblémája található.

A mizunói judogi kényelmes és kényelmes hosszú edzésekhez és versenyekhez. A termékek anyaga 70% természetes pamut és 30% poliészter - ez a kombináció nagy szilárdságot biztosít és nem zsugorodik a rendszeres mosások során. A szövet kellemes a test számára, tartós, és gondos kezeléssel és megfelelő ápolással sokáig fog tartani. Az anyag sűrűsége 750 g / m². A Judogi nadrág további erősítést nyújt a térd területén.

A gyermekek, serdülők, valamint a kezdő sportolók egyenruhájának varrása Kínában és Pakisztánban történik. A felnőtt professzionális judósok sportfelszerelését Japánban gyártják. Az átlagos költség - 3500 rubel.

judo kimonó Mizuno
Előnyök:
 • tartós színű, nem halványul vagy fakul;
 • jól illik, csak jól;
 • széles mérettartomány (150-200 cm);
 • vonzó költség.
Hátrányok:
 • nem található.

Daedo

Professzionális judo egyenruha teljes egészében természetes pamutból. A berendezés a modern követelményeknek és szabványoknak megfelelően készül, ennek köszönhetően megkapta a Nemzetközi Judo Szövetség jóváhagyását. A penész zsugorodásának megakadályozása érdekében a szövetet hőkezelték. Az anyag erősen összefonódó szálakból („Sashiko” szövés) készül, további megerősítés van a vállak, a mellkas és a hónalj területén. A szövet sűrűsége 720 gramm, domborzata és durva textúrája van, ami nem teszi lehetővé az ellenfél fogását. A dzseki ujja és gallérja szintén megerősített - varrott pamutszalaggal, amelynek szélessége 2,5 cm. A nadrágot speciális szövetbetétekkel erősítik a térd területén. Ami a méreteket illeti, a katalógusok kimonó modelleket tartalmaznak 150-200 cm magasságig. Az átlagos költség 3 990 rubel.

Judo kimonó Daedo
Előnyök:
 • A 100% pamut jó szellőzést biztosít, a nedvesség nem marad el;
 • megerősített szalagok a gallérban és az ujjakban;
 • tartós szövetbetétek a nadrágon;
 • szálak szövése különösen tartós "Sashiko" technológiával.
Hátrányok:
 • mosás utáni zsugorodás 3-5 cm lehet.

Kango

A vállalat hullámos pamutból gyárt kimonókat gyermekek és felnőttek számára, sűrűsége 350–750 gramm. A mérettartomány 110 és 200 cm közötti magasságú termékeket tartalmaz, míg a gyermekek számára készült judogi modellek övvel vannak felszerelve. Színét tekintve a termékek klasszikus fehér és kék kivitelben készülnek, márkás logókkal a mellkason és a nadrág bal oldalán. A kabát vállterületét, valamint az ujj karfáját speciális varrásokkal erősítik meg, ennek köszönhetően a felszerelés nem fél a sportoló hirtelen mozgásától, az ellenfél markolatától és a dobásoktól. Javasoljuk, hogy a terméket 40 fokot meg nem haladó hőmérsékleten mossa. Az átlagos költség 4000 rubel.

kimonó a judo Kango számára
Előnyök:
 • a természetes pamut kellemes a test számára, és jól felszívja a nedvességet;
 • teljes méretű megfelelés;
 • a gyermekruhák szettje tartalmaz egy övet;
 • termékek széles választéka bármilyen magassághoz;
 • kiváló minőségű anyag;
 • megbízható, tartós varratok.
Hátrányok:
 • nem található.

Outshok

Az alapmodell egy kezdő sportoló számára. Könnyűség, szilárdság és anyagsűrűség különbözik - 440 g / m². Kék és fehér színben kapható, 100% pamutból. A szövet rugalmasságot biztosít a felszerelés számára, nem akadályozza a judoka mozgását, míg a kimonó ellenáll a nyújtásnak - a forma erősíti a különösen intenzív hatásokat. A mérettartomány 160 és 200 cm közötti termékeket tartalmaz, de vásárláskor ajánlott nagyobb terméket választani, mivel mosás után összezsugorodik. A Judogit finom mosási módban kell mosni, legfeljebb 600 fordulat / perc sebességgel, és az első mosást legjobb hideg vízben végezni. Az átlagos költség 4000 rubel.

kimonó a judo Outshok számára
Előnyök:
 • alapmodell;
 • kellemes szövet;
 • természetesség és környezetbarátság;
 • alkalmas kezdőknek;
 • változatos méretek;
 • vonzó költség.
Hátrányok:
 • nem található.

Adidas

A német márka sporteszközei, amelyek judóra készültek, és többféle színben készülnek - fehér, kék, fekete, valamint kombinált. Ez a forma alkalmas mind a rendszeres napi edzésekre, mind a szakmai versenyekre. A mérettartomány magában foglalja az összes lehetséges és népszerű méretet, a gyermekek és serdülők számára tervezett termékektől (130 cm magasság) a felnőtt felhasználókig, legfeljebb 2 m magasságig. A termékek sűrűsége változóban is különbözik - a cég katalógusaiban 350, 500 sűrűségű kimonó modelleket találhat. , 630, 700 és 930 g / m².

Minden termék természetes anyagból (pamut) készül, szintetikus szálak hozzáadása nélkül. A Nemzetközi Judo Szövetség logójával ellátott modellek teljes mértékben megfelelnek a modern világszabályoknak és rendelkeznek IJF tanúsítvánnyal. Az Adidas cég termékei rendkívül híresek és keresettek, a berendezéseket bármely szaküzletben értékesítik. A ruhák átlagos költsége 4500 rubel.

adidas judo kimonó
Előnyök:
 • könnyű és kényelmes öltöny;
 • nagy sűrűségű szövet;
 • az anyag érdessége megnehezíti az ellenfél elfogását;
 • az ár / minőség tökéletes kombinációja;
 • zsugorodás a gyakori mosás után;
 • a termékek IJF tanúsítvánnyal rendelkeznek;
 • vonzó költség.
Hátrányok:
 • nem található

A legjobb prémium kimonók

4 HIKU

Versenyeken és edzéseken használható professzionális sportruházat univerzális modellje. A judogit a Nemzetközi Judo Szövetség szabványainak megfelelően gyártják. A Kimono 4 HIKU-t a tartóssága, a szabás kiváló minősége és az anyag nagy szilárdsága jellemzi. A forma előállításához a "Shashiko" szövetet használják, amelynek sűrűsége 750 g / m². Ez az anyag szintetikus anyagokat (30%) tartalmaz, amelyek miatt a termék kopásállósága megnő, ennek megfelelően meghosszabbodik annak élettartama. A dzseki gallérja a dzsúdó szabványainak megfelelően négyöltésű, az öltöny válla, mellkasa és térde további erősítésű. A készlet tartalmaz egy hátizsákot az egyenruha tárolásához és hordozásához.Ami a méreteket illeti, az összes modellt felnőtteknek tervezték, magasságuk 150 cm, a gyermekek számára nincsenek felszerelési lehetőségek. Az átlagos költség 7500 rubel.

judo kimonó 4 HIKU
Előnyök:
 • jó minőségű szövet;
 • magas szintű erő;
 • hosszú élettartam;
 • kényelmes hátizsák;
 • az IJF követelményeinek való megfelelés;
 • a pénz értéke.
Hátrányok:
 • nincs gyerekméret.

KUSAKURA

Népszerű kimonó modell egy jól ismert japán gyártótól. Tökéletes nagy nemzetközi versenyek megrendezéséhez, teljes mértékben megfelel a modern követelményeknek és az IJF szabványoknak. A KUSAKURA forma megbízható, masszív, kiváló minőségű szabású és tartós. Anyaga 70% pamut és 30% poliészter, szövet sűrűsége 750 g / m². A ruha két színben kapható, kék és fehér. A mérettartomány 153 cm-nél kezdődik és 192 cm-nél végződik, ezért a KUSAKURA judogi tizenévesek és felnőtt sportolók számára készült. Az átlagos költség 22.500 rubel.

judo kimonó KUSAKURA
Előnyök:
 • testbarát anyag;
 • minimális szintetikus anyag a kompozícióban;
 • erős és megbízható varratok.
Hátrányok:
 • a méretvonalban nincsenek gyermekopciók;
 • magas ár.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kimonót

A dzsúdó felszerelésének meg kell felelnie a harcművészet hagyományainak, meg kell felelnie a Nemzetközi Judo Szövetség bizonyos követelményeinek és szabványainak. Ha az egyenruha nem felel meg a judóban elismert kánonoknak, előfordulhat, hogy a sportoló nem engedheti meg a versenyzést vagy a verseny kizárását, mivel a kabát vagy a nadrág méretének kis különbségei is előnyt jelenthetnek az ellenfél számára. Emiatt a forma megválasztását különös figyelemmel és alapossággal kell megközelíteni, mert itt minden részlet fontos.

A kiválasztott ruha felpróbálása során ügyeljen arra, hogy a ruha részei hogyan ülnek:

 • a gallért jól kell feldolgozni, hogy az edzés során ne sértse meg a nyak bőrét, ne dörzsölje és ne okozzon kellemetlenséget;
 • a kabát alsó részének (uvagi) a test csuklójáig kell érnie a test mentén;
 • a dzseki bal oldalát jobbra pontosan 20 cm-rel becsomagoljuk (a mellkas alján mérve);
 • a hüvely hossza plusz vagy mínusz 5 cm a csuklótól;
 • a nadrág hossza plusz vagy mínusz 5 cm az alsó lábszártól, és a nadrág szélessége 10-15 cm-es margóval kívánatos;
 • az övnek olyan hosszúnak kell lennie, hogy kétszer is be lehet tekerni a derekára és meg lehet kötni, 20-30 cm hosszú szabad végeket hagyva.

Szín. A judo kimonó hagyományos színe a fehér, de a normál mindennapi versenyhez praktikus kék szín ajánlott. A tornán való részvételhez két színű felszerelés szükséges.

A méret. A legjobb, ha egyenruhát vásárolsz kis árréssel, de itt a lényeg az, hogy ne vigyük túlzásba, mivel az ellenfél könnyebben megfoghatja a széles ujjat vagy nadrágot. A fő tényező továbbra is a kényelem marad - a berendezés nem sértheti meg a bőrt, és nem korlátozhatja a mozgást. Ha a termék tiszta pamutból készül, ne feledje, hogy mosás közben 3-10 cm-re zsugorodik.

Anyag. A judo hagyományos kimonóját természetes pamutból készítik, szintetikus szálak jelenléte is megengedett (25–40%). A tiszta pamut lélegző, felszívja a nedvességet, de nagyon ráncos. A pamut / poliészter szövet nem kopik olyan gyorsan és rugalmasabb.

Kétféle szövet létezik a judogi számára:

 • egyetlen szálfonással - jól szellőzik, de mosás közben észrevehető zsugorodást adhat, és gyorsan el is kopik;
 • kettős szövéssel - sűrűségében különbözik, eredeti formáját jól megőrzi, de kevésbé lélegző.

Sűrűség. Ezt négyzetméterenként grammban mérik. A kabát sűrűsége általában nagyobb, mint a nadrágé, mivel minél magasabb ez az ábra, annál nehezebb az ellenfélnek megragadni a szövetet. Az anyag merevsége azonban közvetlenül befolyásolja a forma súlyát, ami kellemetlenségeket okozhat: egy nehéz öltöny kiválthatja a mozgás sebességének csökkenését, az ügyesség, a reakció csökkenését és a fáradtság gyors megjelenését.A judo edzők javasolják a következő paraméterek betartását:

A gyermekruhák anyagának megengedett sűrűsége 250-350 g / m² legyen;

 • Judogi tizenéveseknek - 500-700 g / m²;
 • Felnőtt dzsúdósok számára - 750-1000 g / m².

A gyermekruházat kiválasztásakor ugyanazokat a szabályokat követheti, mint a felnőtt sportolók felszerelésének kiválasztásakor. Az egyetlen jelentős különbség a méret: a gyermekek gyorsan növekednek, és gyakran kell alakot váltaniuk, ellenőrizniük kell, hogy a kabát és a nadrág hossza teljesen megegyezik-e a fiatal sportoló magasságával.

Fontos, hogy ne csak a judogit válasszuk méret, a szabás minősége és az anyag sűrűsége alapján, hanem a felszerelésük megfelelő gondozása is. Minden edzés után meg kell mosni a kimonót, és semmi esetre sem kell rendezetlen egyenruhát viselni - ez a megjelenés az ellenség iránti rendkívüli tiszteletlenség jele.

Számítógépek

Sport

szépség