• Általa megosztva: Auto és Moto
 • Megtekintések száma: 350
 • Olvasási idő: 11 perc.

A motoros vontató jármű, amelyet motoros kutyának is neveznek, hasznos segítség a halászok, a vadászok és a vidéki házak tulajdonosai számára a háztartási feladatok elvégzésének legkényelmesebb módján. A "mytop-hu.designuspro.com" szerkesztői a vásárlók véleménye és a szakértői vélemények alapján összeállították a legjobb vontatójárművek értékelését 2020-ban.

Származási történet

A motoros kutyák, valamint a motoros szánok, ahogyan a felhasználók ma ismerik őket, Kanadából származnak.

A helyi zord időjárási viszonyok és a tágas területek az emberek téli mozgásának mechanizálódásához vezettek. A motoros szánok saját létük során gyökeresen megváltoztak és javultak, míg a motoros kutyák továbbra is viszonylag megfizethető, egyszerű kivitelű egységek maradnak.

Az első motorkerékpár kutyák, amelyek túlléptek a kézművességen (például a Bolens Hus Ski), rendelkeztek a ma is használt összeállítással: egy generátorral hajtott benzinmotor, széles vágány és centrifugális tengelykapcsoló.

Az Orosz Föderáció területén sok éven át csak a garázsmesterek pórul jártak az ilyen egységek gyártása felett, akik magazinok kész sémáit használták. 2020-tól azonban az orosz piac a gyári motorizált kutyák széles választékát kínálja.

A modern modellek legfőbb előnye nem az, hogy megfizethetőek, vagy nincs szükség regisztrációra, mivel a törvény szintjén valamilyen módon besorolt ​​traktorok közé sorolják őket. Az ilyen egységek előnye elsősorban kicsi méretükben rejlik: egyesek könnyen elférnek egy autó csomagtartójában, amelyért a halászok, vadászok stb. Annyira szeretik a motoros kutyákat.

Legjobb gyártók

Ha a felhasználó maga döntött a motoros kutya megvásárlásáról, akkor a gyakorlat szerint nehézségek merülnek fel a cég megválasztásával. Az a tény, hogy ezeknek a járműveknek a gyártói, mint bármely más, valamit előállító cég, ugyanolyan sokatmondóan hirdetik saját termékeiket. A "mytop-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői az Ön számára összeállították a legnépszerűbb modellek értékelése mellett a legjobb gyártók TOP-ját is, amelyekben a fogyasztók megbíznak:

 • Az IKUDZO az orosz motoros vontatójárművek teljesen új szintje.Ennek a társaságnak a legapróbb részletekig tervezett motoros kutyái sokszor megelőzik a hasonló vontató járműveket minden tekintetben: az innovatív technológiák alkalmazása nemcsak a gyártási szakaszban, hanem a tervezés, a szigorú minőségellenőrzés, a lézervágás, valamint a többrétegű festés és a HONDA, ZONGSHEN, LONCIN kiváló minőségű motorjaival felszerelt berendezések is és a LIFAN.
 • Opti MAX. Prémium osztályú motoros vontató járművek. A vállalat stratégiája megbízható és kiváló minőségű vontatók gyártása.
 • A Baltmotors egy hazai vállalat, amely elnyerte a felhasználók szívét Oroszországban és külföldön egyaránt. Kültéri termékeit az Egyesült Államokba, Kanadába és Európába exportálják.
 • A Koira arhangelszki gyártó, hasonló járművek kiterjedt katalógusával. Bármely felhasználó megtalálhatja a legkedvezőbb modellt az év egy adott időszakára, megvásárolhat motoros vontatójárművet a motor típusa, a teljesítményjelző vagy a menet szerint. Szükség esetén a gyártó rendelésre gyárt járművet.
 • A Burlak olyan hazai vállalat, amely kizárólag motoros vontatójárművek gyártására specializálódott. A vállalat termelő létesítményei Rybinskben találhatók. Minden motorizált kutya tesztelése lehetővé teszi a tervezők számára, hogy modelleket tervezzenek, figyelembe véve a működés és az éghajlat sajátosságait.
 • Az "ember" több mint 5 éve van ebben a fülkében. Ez idő alatt a cégnek körülbelül 16 000 készüléket sikerült eladni. Ennek a gyártónak a vontató járművei kényelmesek, manőverezhetőek, könnyedségükkel kitűnnek a versenytársak hátteréből, és lehetővé teszik tulajdonosaik számára, hogy nemcsak télen, hanem nyáron is megbirkózzanak a terepjáró körülményekkel.
 • A "Razgulyay" egymás mellett áll a mezőgazdasági szektorral, amelynek kapcsán a vállalat minden modellje kompakt minta a kiváló teherbírású és terepjáró képességű mezőgazdasági berendezésekről.
 • A Tofalar olcsó szegmensben gyárt kis terepjárókat.
 • A "Pomor" az Omela Group nagyvállalat számos egységét kínálja a felhasználóknak. Az ilyen márkájú motorizált kutyák a versenytársak hátterében kiemelkednek egy megbízható, sínmodulra cserélhető pályával rendelkező sétálóval.

Mire kell figyelni a választáskor

Felfüggesztés

A legnagyobb terhelés terepen történő vezetés során erre az elemre esik. A felfüggesztés elosztja a berendezés súlyát és a terhelést a pályán, miközben az erő drasztikusan megváltoztatható. Felfüggesztés történik:

 • henger (ez a típus minden évszaknak tekinthető) - a vágányok forgó hengereken mozognak: nem alkalmas olvadt vagy laza havon történő vezetésre;
 • sílécek - ideálisak a hóban való mozgáshoz, mivel a tervezési jellemzők a hernyópálya csúsztatását jelentik a csúszdák (sílécek) mentén, emellett a súrlódás miatt felmelegszik, és a fő egységek hó hatására lehűlnek;

Fontos! Az ilyen típusú felfüggesztésű járművek kiváló terepjáróképességgel és gazdaságos üzemanyag-fogyasztással tűnnek ki a többi közül, azonban nem ajánlott ilyen motoros vontató járműveket hó nélkül üzemeltetni. Bizonyos felszerelési modellek rugókkal vannak felszerelve a jobb mozgáskényelem érdekében.

 • pneumatikus - közvetlenül a mocsaras területek leküzdésére készült (az ilyen felfüggesztésű egységeket a sima menet jellemzi, ami a lehető legkényelmesebbé teszi az utazást).

Motor

A legújabb generációs motoros vontató járművekben általában 4-ütemű motorok vannak, amelyek 5-15 lóerős kapacitású benzinnel működnek. A Honda (japán) és a Briggs & Stratton (az Egyesült Államok) kiválóan bizonyított. A kínai Lifan és az MTR méltó rivális. A szakértők azt tanácsolják, hogy előnyben részesítsék a nagy teljesítményű modelleket, mert csak egy ilyen motoros kutya képes megbirkózni a legnehezebb feladatokkal.

Terjedés

Az irányítás megkönnyítése érdekében a gyártók saját egységeiket automatikus tengelykapcsolóval vagy variátorral szerelik fel.A szakértők és a vásárlók szerint a legkedvezőbb megoldás a Safari variátorral ellátott sebességváltó, amely a zord orosz éghajlaton kiválónak bizonyult.

Alkalmazási terület

A technikát úgy választják meg, hogy figyelembe veszik a terület sajátosságait, a szállítandó rakományt, valamint az útfelület típusát. A téli horgászat kedvelői és a vadászok számára kiváló lehetőség lesz egy kis méretű készülék, amely tökéletesen legyőzi a jeget és a havat. A motorizált kutyák őszi és tavaszi működéséhez a szakértők azt tanácsolják, hogy alaposan vizsgálja meg azokat az egységeket, amelyek képesek legyőzni a mocsaras terepet.

Hasznos információ! Görgős felfüggesztésű motoros vontató járművek tökéletesen füvön és sárban közlekednek.

Teherbírás

Ha kellemes időtöltést szeretne a friss levegőn a barátokkal, akkor saját figyelmét az adott modell tapadási képességeire kell összpontosítania. Ha a felhasználó szereti a sebességet, akkor érdemes a könnyű és nagy sebességű technológiát előnyben részesíteni.

Az egyik halásznak elegendő teherbírása lesz egy körülbelül 200 kg-os szánkónál, és ha több emberből álló csoport gyűlt össze vadászatra, akkor érdemes olyan modellt vásárolni, amely 500-700 kg-os terheléssel képes megbirkózni a vonóerővel.

Gyártó

A végső kritérium a gyártó, mivel az internet nagyon sok primitív felszerelést tartalmaz, amelyet amatőrök gyűjtöttek össze.

Az első és hátsó kerék meghajtásának előnyei és hátrányai motorizált kutyáknál

Vegye figyelembe az első és a hátsókerék-meghajtású eszközök előnyeit.

Elsőkerék meghajtású

Az első kerék meghajtású egységek fő előnye a tapadási paramétereikben rejlik, és az elülső súlypontnak köszönhetően megnő a felülettel való kölcsönhatás területe. Ez pozitív hatással van az ilyen motorizált kutyák terepfutó képességére. Az első kerék meghajtású egységek hátránya a gyenge mobilitás és a kezelhetőség.

Hátsó hajtás

Ezzel szemben az ilyen vontató járművek kiváló mozgékonysággal és könnyű kezelhetőséggel rendelkeznek, mivel a súlypont a vonóhorog közelében helyezkedik el. Ha a teherbírás és a terepfutás képességének mutatóiról beszélünk, akkor itt minden ugyanolyan jó, de nem szabad elfelejteni, hogy ha ilyen motoros kutyán haladunk terheletlen pótkocsival, akkor nagy a valószínűsége a felnevelésnek.

2020 legjobb motovontató járművei

Ha az akvizíciót hosszú távra tervezik, és elegendő szabad hely van a garázsban, akkor tanácsos rendkívül megbízható, egész szezonban vásárolt egységet vásárolni. A szélsőséges éghajlati viszonyok között, hosszú télen motoros kutyára van szükség a mély havazásra a szó szoros értelmében. Ez a technika lehetővé teszi a mély hóviharok könnyebb leküzdését és a rakomány szállítását.

A választás egyszerűsítése érdekében a "mytop-hu.designuspro.com" szerkesztői különféle gyártók több mint kétszáz javaslatát elemezték. A következő 10 egységre koncentráltunk.

IKUDZO 500 EKR15

Ez az egyik legjobb motorizált kutya minősítésünkben, amely japán "töltelékkel" van felszerelve. Ez a modell az orosz tél körülményeihez igazodik, így könnyedén segít a tulajdonosnak a mély hó leküzdésében. Az egység japán gyártású négyütemű motorral rendelkezik, teljesítménye 15 LE.

A hajtás elöl helyezkedik el, megerősített variátor biztosított. 1 órás üzemidő esetén a motorizált kutya körülbelül 2,5 liter benzint fogyaszt, és a modell maximális sebessége eléri a 45 km / h-t.

Fontos! Ez egy motoros vontató jármű, amely az Orosz Föderáció legerősebb műszaki jellemzőivel rendelkezik.

Maga a készülék teherbírása 80 kg. A modell további 450 kg-ot fog húzni, ha 3 szánkót rögzít.

Az átlagos ár 120 000 rubel.

motoros vontató jármű IKUDZO 500 EKR15
Előnyök:
 • vonzó megjelenés;
 • a legapróbb részletekig átgondolva;
 • a szerszám rekeszének jelenléte;
 • van egy fordított funkció;
 • megbízható motor Japánban;
 • plazmavágás;
 • nagy szerelési megbízhatóság;
 • jó terepfutási teljesítmény.
Hátrányok:
 • néhány felhasználó túl magasnak tartotta az árat, de a készülék teljes mértékben igazolja az árcédulát.

OPTI-MAX 15

A hazai vásárlók körében népszerű, 1440 mm hosszú vontatóhajót 15 lóerős motorral szerelték fel. Ez a modell az orosz tél körülményeihez igazodik, így ideális mély hóban történő vezetésre. A jobb kényelem érdekében kézi és elektromos indítás egyaránt biztosított.

Ez a motoros kutya rendkívül megbízható motorral rendelkezik, amely hosszú élettartammal büszkélkedhet. Többek között az általunk figyelembe vett modell hihetetlen teherbírású versenytársak hátterében tűnik ki, amelyek mutatói elérik az 500 kg-ot (ha szánkót rögzítenek). Az elért maximális sebesség 40 km / h.

Az átlagos ár 109 600 rubel.

motoros vontató jármű OPTI-MAX 15
Előnyök:
 • nagy szerelési megbízhatóság;
 • a motor hozzáértő elhelyezése;
 • lágy szuszpenzió;
 • belső égésű motorpárnák;
 • a fordított funkció jelenléte;
 • elektromos indítás;
 • fűtött fogantyúk jelenléte;
 • szivargyújtót biztosítanak;
 • a "Safari" típusú variátor.
Hátrányok:
 • nem található.

X-MOTORS HÓKUTYA 15 LE

Ezt a modellt mély hóra tervezték és orosz téli körülmények között használják. A készülék 15 lóerős motorral rendelkezik, amelyet stabil működés és nagy szerelési megbízhatóság jellemez. Az egység hossza 1440 mm, súlya - 73 kg.

A többi ilyen típusú berendezéshez hasonlóan a SNOW DOG is változtatható sebességű „Safari” típusú sebességváltóval van felszerelve. Egyébként 2020-tól ezt a típusú átvitelt a legjobbak között tartják számon. Ha felhelyezi a szánkót, a motoros kutya könnyen szállítja a gazdát és további 300 kg rakományt.

Az átlagos ár 69 900 rubel.

motoros vontató jármű X-MOTORS SNOW DOG 15 LE
Előnyök:
 • nagy szerelési megbízhatóság;
 • elérhetőség összehasonlítva a hasonló lehetőségekkel;
 • megbízható motor;
 • a tervezés egyszerűsége.
Hátrányok:
 • gyenge minőségű csapágyak.

Barboss Standart 15ME

A szigorú kialakítás ellenére ennek a készüléknek a súlya mindössze 130 kg. Ez arra utal, hogy a modell könnyen elfér egy pickupban vagy dzsipben. A gyártó figyelembe vette a felhasználói biztonságot, ezért nagyméretű lánctalpakkal, 6 mm-es kiváló minőségű műanyag tokkal és megerősített vázzal látta el a motort.

Az Olaszországban gyártott motorkerékpár gázkar markolat jól érzi magát a kézben, és nem kell sok erőfeszítés a kezdéshez. A hirtelen felborulás vagy megcsúszás megelőzése érdekében segít egy védőellenőrzés, amely azonnal kikapcsolja a motort, ugyanakkor azonnal tárcsafékeket működtetnek. A "Barbos" tulajdonosai a jó zajcsökkentésről írnak, ami nem szabványos az ilyen típusú motorizált kutyák esetében, ami éjszaka sem zavarja a környék lakosságát. A legkényelmesebb mozgás érdekében lehetőség van további fényszórók elhelyezésére.

Az átlagos ár 89 900 rubel.

motoros vontató jármű Barboss Standart 15ME
Előnyök:
 • védett fenék;
 • kapacitás legfeljebb 3 fő;
 • a hernyókat könnyen meg lehet húzni a saját kezével;
 • sárfedelek jelenléte;
 • a garancia időtartama: 2 év.
Hátrányok:
 • első hajtás, amelynek hiányosságait fentebb írtuk.

KOIRA 15 LE

Ez a 15 lóerős modell egész évben használható. Ez a motoros vontató jármű extrém körülmények között az egyik legjobbnak bizonyult az utazás biztonsága szempontjából. A készülék elektromos indítóval és 18 wattos fényszóróval van felszerelve.

A vontató jármű maximális sebessége eléri a 40 km / h-t. A vonóhorogon a modell legfeljebb 650 kg rakomány szállítására képes, miközben legfeljebb 3 l / h üzemanyagot fogyaszt. Többek között a KOIRA 15 rendkívül megbízható CVT sebességváltóval büszkélkedhet.

Az átlagos ár 120 600 rubel.

motoros vontató jármű KOIRA 15 LE
Előnyök:
 • nagy szerelési megbízhatóság;
 • erőteljes motor;
 • kiváló terepfutási teljesítmény.
Hátrányok:
 • néhány felhasználó szerint a költségek túl magasak voltak.

BURLAK-M2 LFK 15 LE

Ezt a modellt leggyakrabban a vadászok kedvelik. Ezt a motoros vontatójárművet "Promyslovik" -nak is nevezik. A készülék 15 lóerős motorral rendelkezik, emellett kiváló terepképességgel rendelkező versenytársak hátterében áll ki. Az egység mintegy 40 kg rakományt képes magára szállítani, további 250 kg pedig szánon.

Értékelésünk bemutatja a legnépszerűbb módosítást elektromos indítóval, de a gyártó kézi változatot is kínál. 1 órás vezetésre a "Burlak" 3,7 liter üzemanyagot fogyaszt, ami kisebb hátrányoknak tulajdonítható.

Az átlagos ár 100 400 rubel.

motoros vontató jármű BURLAK-M2 LFK 15 LE
Előnyök:
 • nagy szerelési megbízhatóság;
 • a tervezés egyszerűsége;
 • gazdaságos.
Hátrányok:
 • alacsony minőségű csapágyak;
 • drága.

Ember 500M

Ez egy kiváló minőségű, egy vágányú orosz modell, amely ideális a hóban és terepen történő vezetéshez. A motoros vontató jármű főbb jellemzői közül érdemes kiemelni:

 • pálya szélessége - 50 cm;
 • motor teljesítménye - 15 LE;
 • "Safari" típusú variátoros sebességváltó;
 • 27 wattos fényszóró.

Ennek az egységnek kétségtelen előnye a nagy sebesség, amelynek maximális sebessége elérheti az 55 km / h-t, míg a "Man 500M" óránként csak 2,5 liter üzemanyagot fogyaszt. A vonóhorogon az egység legfeljebb 750 kg terhelést húz.

Az átlagos ár 68 000 rubel.

motoros vontató jármű Man 500M
Előnyök:
 • magas építési minőség;
 • megbízható motor;
 • a tervezés egyszerűsége.
Hátrányok:
 • alacsony minőségű csapágyak;
 • nem az eredeti variátor;
 • olcsó korcsolyapályák;
 • magas ár.

BTS 15 LE

Ez egy megbízható modell az áruk mély hóban történő szállítására szánon. A rakomány súlya nem haladhatja meg a 300 kg-ot. Ennek a motoros kutyának 15 lóerős teljesítményű motorja van. A gyártó a készüléket variátoros sebességváltóval szerelte fel, amely a motorral együtt a motoros vontató járműnek 60 km / h-ig történő gyorsulási lehetőséget biztosít.

A hatékony léghűtési rendszer védi a motort a túlmelegedéstől és a szélsőséges hőmérsékletektől. A kialakítás elektromos indítást is biztosít, ennek köszönhetően a BTS agresszív negatív hőmérsékleten is könnyen elindítható.

Az átlagos ár 76 000 rubel.

motoros vontató jármű BTS 15 LE
Előnyök:
 • gazdaságos motor;
 • "Safari" típusú variátor váltó.
Hátrányok:
 • gyenge alapfelszerelés.

Körbejárható-18,5 kényelem

Ez egy erőteljes szekcionált modell, hátul elhelyezett hajtással, amely szinte minden kihívást leküzd, beleértve a jeges vizeket és a mocsaras terepet is. Érdemes megjegyezni, hogy az általunk figyelembe vett motorkerékpár-kutyában jó lengéscsillapítókat telepítenek, amelyeknek köszönhetően a bevonat egyenlőtlenségei a lehető legnagyobb mértékben elsimulnak.

A tulajdonosnak nem kell aggódnia a csapágyak és a pálya miatt sem, mivel a gyártó külön védelmet nyújtott ezekhez az egységekhez. Foglaltság - legfeljebb 2 fő. A "Razgulyay" szélvédővel és műanyag gardróbtartóval felszerelhető mindenféle aprósághoz.

Az átlagár 125 500 rubel.

motoros vontató jármű Razgulay-18.5 comfort
Előnyök:
 • gazdaságos üzemanyag-fogyasztás;
 • a meghajtó hátul helyezkedik el;
 • kiváló terepfutási teljesítmény;
 • könnyen érthető;
 • tömörség;
 • további kiegészítők elérhetősége.
Hátrányok:
 • fedél hiánya a motoron.

MBG-2 "Blizzard"

Ez a kompakt motorkerékpár úgy néz ki, mint egy megerősített motoros gyerekmotor. A modell kiváló megoldás lesz a halászok és a vadászok számára, mivel jégen és terepen is könnyen halad. Tömörsége miatt a felszerelés természetesen szétszerelve könnyen beilleszthető az autó csomagtartójába.

By the way, a "Blizzard" könnyen szétszerelhető, így ez a folyamat önállóan is megoldható, különösebb erőfeszítés és speciális eszköz nélkül.Annak ellenére, hogy az általunk figyelembe vett egységet a gyártó nem pozicionálja motoros vontatóként, amelyet mély hóban történő mozgásra terveztek, Oroszország északi régióiban élő vásárlók tesztelték, és a tesztek sikeresek voltak. A készülék orosz téli körülmények között használható, mivel a gyártó által megadott hőmérsékleti tartomány +5 és -30 Celsius fok között változik. A motor extrémebb körülmények között tesztelhető, de ehhez a felhasználónak lenyűgöző fagyállósággal kell rendelkeznie.

Az átlagos ár 65 000 rubel.

motoros vontató jármű MBG-2 "Vyuga"
Előnyök:
 • tömörség;
 • elérhetőség;
 • Könnyű vezérlés;
 • megbízható motor.
Hátrányok:
 • alacsony motorteljesítmény.

Az értékelés összeállítása

A TOP a motorizált kutyák leghíresebb modelljeinek figyelembevétele alapján készült. A "mytop-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői figyelembe vették a felhasználók véleményét, a kritikusok véleményét és a szakértők véleményét. A minősítésbe kerüléshez a motoros vontató járműveknek az alábbi paraméterekben meg kell felelniük a pozitív mutatóknak:

 • biztonság;
 • a motor indításának típusa;
 • alváz;
 • kényelmes működés;
 • negatív hőmérsékletekkel szembeni ellenállás;
 • vágány szélessége;
 • átjárhatóság;
 • a felhasznált üzemanyag típusa;
 • a vezetői engedély szükségessége;
 • karbantartási igény;
 • a garancia időtartama;
 • a tartozékok jelenléte benne van.

A választásnál figyelembe kell venni a modell költségét, méretét, súlyát és tartósságát is.

Választható kiegészítők

Az ilyen eszközök tartozékai közül a következőket különböztetjük meg:

 • A tolómodul, amelynek segítségével könnyebben ellenőrizhető a motoros kutya áthaladhatósága. Jellemzően ezek az eszközök két üléssel vannak felszerelve.
 • Sűrű műanyag lapból készült szánkó, amelynek vastagsága 8 mm, fémváz és alul védőbetétek (magasság - 13 mm, szélesség - 5 cm). A szán képes tológépet szállítani.
 • Csúszástípus felfüggesztése, amelynek segítségével olvadt vagy mély hóban javítani lehet a motorizált kutya terepjáró képességének mutatóit
 • Olyan burkolat, amely megvédi a szállítást a szél és a csapadék negatív hatásaitól. A fedél jelenléte lehetővé teszi a motoros vontató jármű kopásának csökkentését és a jármű használatának időtartamának növelését.
 • Tengelykapcsolók, amelyek megvédik a felhasználót a fagytól, széltől, hótól és esőtől. Több szövetrétegből készülnek. A felső, mint általában, nagy sűrűségű és nedvességálló. A belső réteg feltételezi a poliuretán betétek és a puha bélés jelenlétét. A tengelykapcsoló gyorsan felmelegíti a vezető kezét, és megszünteti a nedvesség vagy a szél behatolásának lehetőségét.

A motoros vontató jármű kiválasztásának kritériumai tapasztalt horgászoktól

Azok a felhasználók, akik képesek voltak tesztelni a megvásárolt motoros kutyát, hasznos ajánlásokat adhatnak. Az alábbi tippek segítenek a megfelelő döntés meghozatalában az autó megvásárlásával kapcsolatban:

 • A legkedvezőbb teljesítményt 6,5 LE-nek tekintik. Egy ilyen egység alkalmas kis rakományok, valamint több ember szállítására. Nehéz terepen történő vezetéshez és túlméretes rakomány szállításához a szakértők azt javasolják, hogy vásároljon 10 lóerős vagy annál nagyobb teljesítményű motoros vontatót.
 • Még egy autó vásárlása előtt meg kell határoznia, melyik meghajtóra van szüksége. Az elsőkerék-meghajtású modellek jobb terepjáró teljesítményben különböznek a hátsókerék-meghajtású autóktól, és éppen ellenkezőleg, a hátsókerék-meghajtású motoros vontatójárművek sebességgel megelőzik „testvéreiket”.
 • A szakértők azt tanácsolják, hogy végezzék el a motoros kutya alapos ellenőrzését annak érdekében, hogy megvédjék a fő alkatrészeket a korróziótól. Nem lesz felesleges kérdést feltenni az eladónak a tok erősségéről.
 • Az éjszakai vezetéshez erős fényszóróval ellátott autót kell vásárolnia.
 • A fűtött markolat opció lehetővé teszi, hogy nagy távolságokat hajtson végre.

Mi a különbség a motoros szán és a motoros vontató jármű között

Bármely technikának vannak előnyei és hátrányai is. A motoros kutyák sem kivétel.A motoros szánok és a motoros vontató járművek nagyon hasonlóak, ezért nehézségek merülnek fel az ilyen jármű kiválasztása során. A motoros kutyák kényelmesek vezetés közben, és a hasonló felszereléstől is könnyen kezelhetők.

Ha szisztematikus vadászathoz és horgászkirándulásokhoz autóra van szüksége, akkor a motoros kutya kiváló megoldás lenne. Ha a sebesség és a menetkényelem a legfontosabb, akkor a motoros szán beszerzését kell előnyben részesíteni. Ez egy nagy és meglehetősen drága jármű, kiváló mobilitási paraméterekkel.

A moto kutya kevesebb üzemanyagot fogyaszt, beilleszkedik az autó csomagtartójába, és elérhetőségével kitűnik a motoros szánok hátteréből. A motoros vontató jármű felszerelhető szánnal, símodullal stb. A motoros vontató jármű fő előnye a motoros szánhoz képest, hogy bármilyen éghajlati viszonyok között használható. A végső döntés meghozatalához tanulmányoznia kell ezen gépek előnyeit és hátrányait.

A motoros szán előnyei:
 • Magassebesség;
 • terjedelmes rakományt szállíthat;
 • jó manőverezhetőség.
A motoros szánok hátrányai:
 • magas ár;
 • szállítás nehézségei;
 • az ilyen járművek traumatikus besorolásúak, ezért fennáll a borulás veszélye.

A motoros kutyák iránti kereslet a vadászok és a halászok részéről. A motoros vontató jármű nemcsak télen, hanem tavasszal is használható.

A motorizált kutyák előnyei:
 • kis méretek;
 • megfizethetőség (szemben a motoros szánokkal);
 • kiváló terepfutási teljesítmény;
 • biztonság;
 • egyszerű felépítés;
 • alacsony a borulás valószínűsége.
A motorizált kutyák hátrányai:
 • nem jelentenek életképes lehetőséget a nagy sebességű mozgáshoz, mivel ez a mutató a motoros vontató járművek között ritkán haladja meg a 30-50 km / h értéket.

Az ilyen járművek vásárlásakor figyelembe kell vennie a pénzbeli szempontokat és a technika célját. Halászok, vadászok és erdészek számára a motoros kutya kiváló választás, a motoros szán pedig a nagy távolságok és a szabadtéri tevékenységek rajongóinak rajongója.

Fontos! Az Orosz Föderáció jogszabályai szerint a motoros vontató jármű kisméretű gépesítő jármű. Ez arra utal, hogy az ilyen gépekhez nem áll rendelkezésre műszaki útlevél a vásárláskor, és nincs szükség vontató jármű nyilvántartására, de tilos motoros kutyákkal közlekedni közutakon.

Számítógépek

Sport

szépség