Tartalom

 1. A használat jellemzői
 2. Miért van szükség színezett samponra?
 3. Melyiket vegye meg?

A legjobb árnyalatú samponok értékelése 2020-ra

A legjobb árnyalatú samponok értékelése 2020-ra

Rendszeresen meglátogatni a stylistot, hogy színezze a hajat, kissé nehéz, és sokáig tarthat. Alternatív megoldás lehet egy speciális színező sampon használata. Színezősampon alkalmazása nagyszerű módja lehet a fürtök frissítésének, függetlenül attól, hogy milyen pigmentről van szó.

Mivel a színezett samponok nem tartalmaznak oxidálószert és ammóniát, teljesen biztonságosan használhatók. A festékekkel ellentétben ezek a termékek nem hatolnak mélyen a hajba, ami azt jelenti, hogy nem korrodálják, és nem is szárítják. Bizonyos értelemben ezek a termékek még hasznosak is lehetnek. Az általuk készített film megvédi a szálakat az ultraibolya sugarak és a szél hatásától.

A használat jellemzői

Természetesen lehetetlen radikálisan megváltoztatni a haj színét a sampon segítségével. Ezt a kozmetikai terméket csak a meglévő természetes vagy mesterséges pigment korrigálására használják. Az ilyen árnyékoló hajbalzsamokat (amelyek palettája nagyon változatos lehet) nagyjából ugyanúgy kell használni, mint a festékeket:

 • tegyen a kezére műanyag vagy gumikesztyűt;
 • nedvesítse meg kissé a hajat vízzel;
 • nyomjon ki egy kis mennyiségű terméket a csőből;
 • majd alkalmazza a fején, és körkörös mozdulatokkal masszírozza, finoman és egyenletesen elosztva a fürtökön, hogy ne maradjanak kezeletlen helyek, különös figyelmet kell fordítani a hangok közötti átmenetre, egyes stylistok azt tanácsolják, hogy gyakori fésűvel fésüljék át a hajat;
 • a fejet sapkával lefedve a terméket 5-7 percig tartják, majd vízzel mossák;
 • ha telítettebb árnyalatot szeretne kapni, a sampont 25-30 percig hagyni kell a szálakon. Abban az esetben, ha a szín még mindig nem olyan telített, mint szeretnénk, az eljárást meg lehet ismételni.

Van-e mellékhatása a termék alkalmazásának?

Mindenki ismeri a hajfestés következményeit. A színezett termékek ugyanazokat vagy több mellékhatást okoznak? Ki kell találnod.

 • A felhasznált vegyszerek miatt a fürtök károsodásához vezet. Ha nincsenek vegyszerek a készítményben, akkor az árnyék eltűnik a következő hajmosáskor.
 • A kezdőknek száraz haja lehet a festés után. Erős kondicionálót kell használni a kiszáradás kompenzálására.
 • Ha egy nő mesterséges színezékeken gondolkodik, ne használjon hennát (vagy mehndi-t). Ez csak kiszárítja a hajat, és megakadályozza, hogy a kívánt színtónust kapja. A henna utolsó alkalmazása és az idő között, amikor a haj festése mellett döntött, 4-5 hónapos rést kell kibírnia.
 • Ha egy lány megpróbálja pigmentált termékeket használni otthon, tesztet kell végezni a bőr kis területein, hogy ellenőrizzék, nincs-e negatív bőrreakció rájuk.
 • Ha egy hölgynek karcolódása vagy horzsolása van a fejbőrén, meg kell várnia, amíg meggyógyul, mielőtt kiszínezi őket balzsamok színezésével.
 • A száraz vagy sérült fejbőrrel rendelkező emberek festés után használhatnak hajszérumot.

Egy kis figyelmeztetés:

Ne hagyatkozzon kizárólag az itt megadott információkra. A göndör pigmentáló termék használata előtt feltétlenül olvassa el a címkéket, az utasításokat és a figyelmeztetéseket. A színezett samponok használata előtt konzultálhat egy trichológussal, különösen, ha egy nő a fürtökhöz vagy a fejbőrhöz kapcsolódó akut problémákkal küzd, vagy hajlamos az allergiára és az epidermális fertőzésekre.

A hajszín az ember személyiségének kiterjesztése. A kép megváltoztatásához feltétlenül próbálja ki a színező termékeket! De ne felejtsd el követni a csomagon található utasításokat.

Miért van szükség színezett samponra?

Ezek a samponok a haj szinte minden árnyalatán működnek, de különösen hasznosak vöröses és szőkéknél, ahol a pigmentváltozások és az elszíneződés a leggyakoribb. A vöröset a legnehezebb lerakni a hajszálon, és a leggyorsabban is elszennyeződik, gyakran a rózsaszín vagy a réz nem kívánt árnyalatáig. Az eredeti szín megőrzése egy speciális vörös színnövelő szerrel biztosítja, hogy a női fürtök ugyanolyan mélységűek és tónusúak maradjanak, mint az eredetileg festettek. Sok szalon kínál egyedi sampont, amelyet saját színészük készített, különösen a lány számára. Ez nagyszerű lehetőség, ha a színe más alapú (például kék), mint a szokásos vény nélküli árnyalatmegőrző.

Míg a vörös hajúaknak a legnehezebb fenntartani a hajszínüket minimális fakulással, a szőkéknek egész sor kihívás elé állítani. A nemkívánatos arany vagy réz tónusok gyakori problémát jelentenek a platina vagy csíkos hajban. A kék, lila vagy fekete alapú színezősampon segít elkerülni ezt a helyzetet. A szőkék rendszeres mosása mellett a nap, a medence vizének vagy a vegyi anyagoknak való kitettség hatására gyorsan megkaphatja a nem kívánt hajszínt. Ha egy nő más árnyalatot vagy tónust észlelt korábban platina szálain, mindenképpen fontolóra kell vennie a színjavító termék használatát hetente többször a helyzet orvoslására.

Melyiket vegye meg?

Helyesen kell kiválasztani a pigmentált hajbalzsamokat, amelyek színpalettája nagyon-nagyon változatos. Szőke vagy szőke nő számára a könnyű termékek alkalmasabbak. A hamutónus nagyon népszerű, mivel semlegesíti a sárgaságot és fényesebbé teheti a hajat.

A barnák és a barna hajú nők megengedhetik maguknak, hogy bármilyen színű sampont használjanak. A tónus-tónus módszerrel festett sötét és vörös szálak nagyon szépek. A könnyű pigment termék arany színárnyalatot kölcsönöz ennek a hajnak. Piros vagy réz eszközök használatakor a fürtök látványosabb, kifejezőbb megjelenést kapnak.

Természetesen a színezősampon kiválasztásakor mindenképpen figyeljen a gyártóra. A legnépszerűbb márkák az olyan samponok, mint a CHI, a PureBlends, a DryBar és az Overtone. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy ezek a fajták miben különböznek egymástól, és melyek hátrányaik.

A fodrászok által ajánlott színezett samponok

TouchBack színes sampon

Ideiglenes festék a fürtökhöz, amelyet a haj állandó festésének alkalmával használnak. Haj fényét és színét adja. Optimális védelmet nyújt a fakulás ellen a szürke lágyítással. A termék nem tartalmaz ammóniát, szulfátokat és peroxidot. Hagyja a sampont a szálakon 2 percig. Ezután mossa le és alkalmazza a kondicionálót. Az új fényes árnyalat akár három sampont is kitart.

TouchBack színes sampon
Előnyök:
 • hosszú távú hatás a versenytársakhoz képest;
 • kímélő hatás;
 • gyors reakcióidő.
Hátrányok:
 • kis árnyalat paletta.

Költség: 1600 rubel.

Pure Blends hidratáló színtelen sampon

Ez a hidratáló formula csökkenti az elszíneződést és a pigment eltolódását. Gyógynövények keveréke alapján készült. Keratint és kollagént tartalmaz. Az alapszín biztosítja a vörösek és a vörösesbarna tónusok fényerejét. A termék nem sok idő alatt éri el a hatást, és azonnali eredményt ad. Nátrium-kloridtól és szulfátoktól mentes. Kompatibilis az összes márka állandó és félig állandó hangjaival.

Pure Blends hidratáló színtelen sampon
Előnyök:
 • ápolja a hajat;
 • használható más árnyalatú termékekkel;
 • gazdaságos fogyasztás.
Hátrányok:
 • rövid ideig tartó hatás.

Költség: 1400 rubel.

Tressa akvarellek Színkarbantartó és javító samponok - Folyékony tűz

Jó sampon vörös színezéshez. Tüzes vöröses narancssárgákat hoz létre. Sötét szőke és gesztenyebarna hajon használják. A szöveten lévő foltok elkerülése érdekében sötét színű törülközőt kell használni, ha a nő ezzel fürtjeit szárítja.

Tressa akvarellek Színkarbantartó és javító samponok - Folyékony tűz
Előnyök:
 • remek lehetőség a tüzes árnyalatok festésére;
 • kellemes aroma;
 • széles árnyalatú paletta.
Hátrányok:
 • nem alkalmas szőke vagy fekete hajra.

Költség: 1700 rubel.

A stylistok által használt árnyalat kondicionálók

Szegfűszeg színbalzsam

Dúsítja a közepesen szőke hajszíneket. Organikusan termesztett szegfűszeget tartalmaz a fejbőr tisztítására és a meleg tónusok fokozására. Szabadalmaztatott tiszta habillattal rendelkezik, amely tanúsított bio levendulát, eukaliptuszt, petitgrain-t és más növényi esszenciákat tartalmaz. Minden 2-3 samponozás után fel kell használni, hogy a szálak állandó színt kapjanak. Azonnal öblítse le, hogy ne foltozza be a felületeket és a vízvezetékeket a fürdőszobában, ruhákban vagy kézben.

Szegfűszeg színbalzsam
Előnyök:
 • nem feltűnő szag;
 • lágy formula;
 • állandó pigmentet biztosít.
Hátrányok:
 • magas ár.

Költség: 2100 rubel.

Overtone Vibrant napi kondicionáló

Ez az eszköz inkább az ideiglenes festés kiegészítő eleme, mint egy független festék. Kiváló színt ad a természetesen színezett hajnak. Vegán, szulfátmentes termék, amelynek hatása csak néhány percet vesz igénybe. A kiegyensúlyozott pigmentmennyiségnek köszönhetően segít elbúcsúzni a színfakulástól. Használja a szokásos hajbalzsam helyett, hogy a női fürtök lédúsak és fényesek legyenek.

Overtone Vibrant napi kondicionáló
Előnyök:
 • kiegészítő hajápolásként használható;
 • vegán tápszer;
 • fényt ad a hajnak.
Hátrányok:
 • a pigmentáció nem fordul elő olyan gyorsan, mint szeretnénk.

Költség: 1800 rubel.

Evo Fabuloso színerősítő balzsam

Hosszabbítja a meglévő hajszín életét, és láthatóbbá teszi. Haja selymes és egészséges. Ammónia és peroxid mentes.

Evo Fabuloso színerősítő balzsam
Előnyök:
 • megfizethető ár;
 • gondoskodik a hajról;
 • nem szárad.
Hátrányok:
 • csak kissé foltos.

Költség: 600 rubel.

CHI Ionic Color Illuminate színes lerakódások

A houstoni székhelyű Farouk Systems Inc. gyártja. Színjavító balzsamok 7 élénk árnyalatban: mahagóni, aranyszőke, platinaszőke, ezüstszőke, vörösgesztenye, étcsokoládé és kávébab. Visszaállítja a természetes és a színes haj tónusát. Színes pigmentek maradnak a lány szálain egyetlen használat után. A selyem aminosav komplex kulcsfontosságú összetevő, amely színt és hidratálást biztosít a fejbőrnek. A pigmentek keverhetők a saját variációk létrehozásához.

CHI Ionic Color Illuminate színes lerakódások
Előnyök:
 • szemnek kellemes árnyalatok;
 • Amerikai produkció;
 • formula, amely törődik a fürtökkel.
Hátrányok:
 • magas ár.

Költség: 2100 rubel.

Drybar Blonde Ale világosító balzsam

Lila kondicionáló, amely fokozza a szőke tónusokat, ragyogást ad és kezelhetőbbé teszi a hajat. Lágyítja és szétválasztja a szálakat. Parabének, szulfátok és ftalátok mentesek. A kevés igazán gyengéd színű balzsam egyike.

Drybar Blonde Ale világosító balzsam
Előnyök:
 • tökéletes a szőke sárgaságának megakadályozására;
 • megakadályozza a töredezéseket;
 • matt csomagolás, esztétikus.
Hátrányok:
 • csak világos hajfestékekhez alkalmas.

Költség: 1200 rubel.

Kozmetikusok és trichológusok által használt színezett maszkok

Orlando Pita Play Ampli-Tint színes depozíciós hajmaszk

Alkalmas ideiglenes szín hozzáadásához. Az arany és a barna pigmentek mélységet adnak, miközben fokozzák a pigmentet. A szálakat fényessé és terjedelmessé teszi. Készült az Orlando Pita Play szabadalmaztatott Prisma Plus fejlesztő komplexumával. A legfontosabb összetevők a selyemfehérje (aminosav), a lila sejtek (antioxidáns) és az égi opál kivonat (ragyogó drágakő). Glamour Beauty Awards 2018 győztes. Vigye fel nedves hajra a gyökerétől a hegyéig. Hagyja hatni 5-30 percig. Alaposan öblítse le. Használja ezt a hajápolási terméket hetente egyszer, hogy megőrizze fürtjeinek színét.

Orlando Pita Play Ampli-Tint színes depozíciós hajmaszk
Előnyök:
 • csodálatos kompozíció;
 • több stylist jelölés nyertese;
 • sokoldalú irizáló árnyalatot biztosít.
Hátrányok:
 • gazdaságtalan kiadás.

Költség: 1200 rubel.

KC Professional színes maszk

A legnépszerűbb színező termék Finnországban. Megfelel a színezett haj gondozási követelményeinek. Színes pigmenteket tartalmaz a hosszabb tónustartás érdekében. Segít fenntartani a fényes árnyékot és fényt. A hajkezelések között használják a fakulás megelőzésére. Szulfát-, parabénmentes. Vegán és állatkínzás mentes. Képlete SLS és SLES mentes. Védi a szálakat a káros UV sugaraktól. Hatalmas számú árnyalat érhető el, amely megfelel bármely nő hajszínének.

KC Professional színes maszk
Előnyök:
 • tónusok széles skálája;
 • biztonságos összetétel;
 • megtartja a színét.
Hátrányok:
 • nem található.

Költség: 1000 rubel.

Minden ilyen termék tartalmaz egy speciális tonizáló pigmentet. A felhordás után a színezősampon vékony filmet képez a szálakon. Így ezek a termékek sokkal kíméletesebbek a hajra, mint a festékek. Azonban sokkal gyorsabban lemossák őket - általában 5-7 sampon után.

A samponok bármilyen hajszínhez sajnos erős allergéneket tartalmaznak. Ezért, mielőtt bármilyen gyártó termékével festenénk, el kell végezni egy kis tesztet a bőr érzékenységére vonatkozóan. Ehhez egy kis terméket visznek fel a tenyérre, és 10-15 percig tartják.

Festéskor kesztyűt kell viselni. Ellenkező esetben nagyon sokáig meg kell mosnia a tenyerét. Ugyanezen okból a balzsamot óvatosan kell felhordani a fejre, ügyelve arra, hogy a nyak és a homlok ne foltosodjon meg, valamint hogy a csöpögés ne kerüljön a kádra és a mosogatóra. Az expozíciós idő meghatározása érdekében előzetes teszt végezhető. Ehhez egy terméket alkalmaznak egy szálra.

Fontos, hogy ne kerüljön a szemébe, az orrába vagy a szájába. Szintén nem ajánlott szempillák vagy szemöldök festésére használni a terméket. A sárga árnyalat eltávolításához a szőke hajról lila pigmenteket tartalmazó sampont kell választania.

Számítógépek

Sport

szépség