Tartalom

 1. A gyógyszerek minden finomsága a gyors induláshoz
 2. Legjobb aeroszolgyártók
 3. A dízelmotorok működésének jellemzői
 4. Az indítómotor jól működik - az autó nem indul el!
 5. A legjobb gyorsindító eszközök
 6. Következtetés

A legjobb "gyorsindító" eszközök értékelése a motor számára 2020-ig

A legjobb gyorsindító eszközök értékelése a motor számára 2020-ig
 • Általa megosztva: Auto és Moto
 • Megtekintések száma: 260
 • Olvasási idő: 10 perc.

Télen a szabadtéri parkolás és csak a rövid távolságok jelentik a legrosszabb körülményeket egy autó és motorja számára, mind benzin, mind dízel számára. A cikkben a "gyorsindítású" autók speciális eszközeiről fogunk beszélni, amelyek lehetővé teszik, hogy fagyos reggelen vagy más kritikus helyzetekben indulhasson el a vezetés, így a veszteségek a lehető legkisebbek, és az autó jó állapotban marad tavaszig.

A gyógyszerek minden finomsága a gyors induláshoz

Az aeroszolos "gyorsindítás" segít bármely autó motorjának beindításában, ugyanakkor sok autós arra kíváncsi, hogy a gyógyszer káros-e a motorra, milyen következményekkel járhat a használata.

A "gyorsindítás" felszabadulásának formája egy aeroszol, amely a következőket tartalmazza:

 • diészterek;
 • propán;
 • bután;
 • stabilizátorok.

Ezen kívül tartalmaznak olyan kenő alkatrészeket, amelyek minimalizálják az egyes elemek súrlódását a belső égésű motor beindításakor. A szerszámgyártók biztosítékai szerint az eszköz biztonságos és könnyen használható.

Előnyök:

 • bármilyen időjárás esetén működik, alacsony hőmérsékleten hatékony;
 • a készítményeket zord szibériai körülmények között tesztelik;
 • alkalmas minden típusú motor vészindítására;
 • alkalmas más járművek, gépek és eszközök használatára;
 • ideális motorkerékpárok, kaszák, fűrészek és így tovább.

Hogyan kell használni a speciális gyógyszereket?

 • A munka megkezdése előtt a hengeret meg kell rázni, majd a készítményt be kell vezetni a szívócsatornába vagy a porlasztóba (a motor energiaellátó rendszerének típusától függően). Az injekciót rövid ideig (2-3 másodpercig) a hengerből végezzük. A kompozíció mennyisége ez idő alatt elegendő lesz az üzembe helyezés megkönnyítésére.
 • A doboz tartalmát közvetlenül a porlasztóba kell permetezni, a légszűrőt rövid adagokban néhány másodpercig.
 • A folyadék befecskendezése után a gép elindítható, és a belső égésű motornak gyorsan és egyszerűen működnie kell. Abban az esetben, ha a gyorsindítás nem működött, meg kell ismételni az eljárást. Ha az autó nem indul másodszor, akkor hagyja abba a próbálkozást. Valószínűleg problémák vannak a gyújtási rendszerrel, gyújtógyertyákkal, vezetékekkel, gyújtáselosztóval, tekercsekkel.
 • Izzítógyertyákkal rendelkező dízel modelleknél ne várja meg, amíg felmelegednek.

A pénzeszközök felhasználásával kapcsolatos óvintézkedések

Meg kell jegyezni, hogy a „quick start” spray minden bizonnyal praktikus és kényelmes megoldás, de csak kivételes esetekben szabad használni.

Figyelem! A gyógyszer alkalmazásakor a fő feladat a készítmény szigorúan előírt mennyiségének bevezetése. Más szavakkal, az összeget nem szabad túllépni. Ez az alapszabály.

Ennek a szabálynak a figyelmen kívül hagyása az autó meghibásodásához vezet, és számos gondot okoz, ami pénzügyi költségekkel jár, amelyek néha nagyon jelentősek is.

Ezeknek a termékeknek számos gyártója beszél a biztonságukról, de fontos figyelembe venni, hogy az aeroszolok összetétele tűzveszélyes és nagy a robbanásveszély, a dugattyúgyűrűk és a dugattyúk használhatatlanná válhatnak, a szelepek megéghetnek, a hengerbetétek megsérülnek, és egyéb meghibásodások lépnek fel.

Legjobb aeroszolgyártók

Az ilyen típusú aeroszolgyártók folyamatosan készítenek különféle egyedi készítményeket az összes kockázat minimalizálása érdekében, miközben egyre több vásárlót vonzanak. Bár az ilyen megoldások széles választéka a "gyors induláshoz" meglehetősen széles, nem lehet kihagyni a Liqui Moly márka javaslatait.

A kompozíció benzin- és dízelüzemű motorokhoz készült.

Egyébként a dízelüzemek esetében - használat előtt le kell húzni az izzítógyertyákat, felmelegítve a peremeket. A fojtószelepnek a maximálisan nyitott helyzetben kell lennie (a gázpedált teljesen lefelé nyomják). Fontos ezeket a feltételeket betartani.

Ezenkívül a Liqui Moly mellett olyan forrásokat is el kell rendelni a gyors induláshoz, mint például:

 • Mannol Motor Starter;
 • Hi-Gear.

Ma már vannak más megoldások a piacon, azonban, amint a gyakorlat azt mutatja, jobb, ha előnyben részesítjük a jól ismert márkákat.

Ez különösen igaz a dízelüzemanyagokra, amelyek némileg másképp működnek, mint a benzin társaik.

Az a tény, hogy ezekben az egységekben szikragyújtás helyett izzítógyertya van, a dízel üzemanyagot összenyomás és fűtés gyújtja meg, és nem a gyújtógyertya szikrája. Ismételten, ha aeroszolt használ a dízelmotor bevezetésének megkönnyítésére, akkor az üzemanyag a szokásosnál hamarabb meggyulladhat, ami negatívan befolyásolja a dízelmotor élettartamát.

Figyelem! Az Easy Start Fluidot nem szabad "több a jobb" alapon használni. A túlzott mennyiségű gyúlékony vegyület sokkterheléshez vezethet, ami nagymértékben megnöveli a motor súlyos károsodásának kockázatát.

Ugyanilyen fontos betartani az óvintézkedéseket a használatakor:

 • ne használja a permetet a motortér más helyein, különösen a dízel modelleknél;
 • az izzítógyertyák és a fűtőfelületek nem érintkezhetnek alkatrészekkel;
 • spray-k használatakor fontos megbizonyosodni arról, hogy a termék maradványai maradványok nélkül kiégtek;
 • annak ellenére, hogy az autóindító aeroszoljának használata nem károsítja a motort, mentőautó esetén ajánlott használni, és számos technikai probléma megoldására nem.

A dízelmotorok működésének jellemzői

A benzinhez hasonlóan üzemanyag-levegő keveréket is égetnek. Azonban egy nagy különbséggel: nincs szükségük szikrára az üzemanyag-levegő keverék meggyújtásához, ahogyan ez a benzinmotorok esetében is történik, amelyek gyújtógyertyákat használnak a szikra létrehozásához.

Ezért kompressziós gyújtású motoroknak hívják őket. A beszívott levegő a henger belsejében összenyomódik, és a tömörítési arány elérheti a 25: 1 értéket. A kompresszió miatt a beszívott levegő 700 és 900 ° C közötti hőmérsékletre melegszik fel. A dízel üzemanyag befecskendezése után a henger belsejében lévő magas hőmérséklet miatt meggyullad.

A hideg évszakban az ilyen típusú autók tulajdonosai nehéz indulási viszonyokkal szembesülhetnek. Hideg indításkor a beszívott levegő rendkívül hűvös, csakúgy, mint a dugattyúk és hengerek, amelyeket a levegő / üzemanyag keverék táplál.Ezért nulla közeli és nulla alatti hőmérsékleten nagyon valószínű, hogy a beszívott levegő összenyomódása nem eredményezi a gyújtás megkezdéséhez szükséges hőmérsékletet. Ebben az esetben egyszerűen nem indul el.

Érdemes megjegyezni, hogy a modern dízelmotorok legalább egy bizonyos pontig megvédik magukat a súlyos fagyoktól. Különböző típusú "biztonsági" eszközökkel vannak felszerelve, például: elektromos üzemanyagszűrő-fűtők.

Régebbi dízelmotorral felszerelt autó esetén a téli indítási nehézségekhez hozzájáruló problémák listája sokkal hosszabb. Adunk néhány tippet, mit kell csinálni hideg időben, és milyen intézkedéseket kell hozni az ilyen jellegű baj elkerülése érdekében.

Az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a motor hideg időben nem indul be, az akkumulátor hibája. Az akkumulátor átmeneti meghibásodásával nem lehet mit kezdeni, de mindig „kölcsön lehet venni egy kis áramot”. Ehhez csatlakozókábelekre van szükség (mindig vigye magával!). Különböző termékek vannak a piacon. Vásárláskor a kábel vastagságára és a kivitelezésre kell összpontosítania. Érdemes ellenőrizni a kábelmag csatlakozását "fogóval" - mindkét elem sikertelen kombinációja nagy feszültségesést okoz, és ennek következtében alacsonyabb hatékonyságot indít.

A modern észterkészítmények alkalmazása a dízelmotorok és a benzinmotorok gyors gyújtását biztosítja alacsony hőmérsékleten, magas páratartalom mellett és hosszú inaktivitás után. Az ilyen speciális eszközök bármilyen időjárás esetén használhatók. Ez megakadályozza az akkumulátor túlterhelését és kisülését, és mind személygépkocsikban, mind teherautókban, mind traktorokban és láncfűrészekben használható.

A kölcsönvett árammal kezdve azonban nem mindig érezhető hatás érhető el. "Önindítás" - segíthet és ... árthat.

Aeroszol asszisztens használható. Sajnos az "önindítás" nagyon sok kárt okozhat, és csak legvégső esetben szabad felhasználni, amint azt korábban elmondtuk.

Veszélyes tulajdonságok

Mi veszélyes az aeroszolban, ha a légszűrő házába vagy közvetlenül a szívócsatornába kerül?

Természetesen az adás! Rendkívül gyúlékony anyag, amely levegővel kombinálva robbanásveszélyes keveréket képez. Könnyű elképzelni, mi történne, ha robbanás következne be a szívócsőben vagy a légszűrő házában. Extrém esetekben a motor súlyosan károsodhat. Másrészt határozottan javasoljuk, hogy ne indítsák el az autót „büszkeségből”. Természetesen ez akkor lehetséges, ha az akkumulátor nincs lemerülve. Kapcsolja be a harmadik sebességfokozatot, gyorsítsa fel az autót kb. 30-40 km / h-ra, és kapcsolja be az önindítót, mielőtt lassan elengedi a tengelykapcsolót. Ezután elkerüljük a "törés" kritikus pillanatát - ez a dugattyús hajtókar rendszerében fellépő nagy erőknek köszönhető. Az "indító" módszer be nem tartása a fogasszíj megszakadásához vezethet. Ekkor a javítás költsége több ezer.

Érdemes megelőző eljárásokat alkalmazni, mert a dízelmotor beindításának összes fenti módszere hatástalan lehet, ha a hőmérséklet -20 Celsius fok alá csökken. Ez azt eredményezheti, hogy a viasz kiesik a gázolajból, és eltömítheti az üzemanyagszűrőt. Ezért a súlyos fagyok bekövetkezése előtt az üzemanyaghoz nyomót kell adni, vagyis olyan adalékanyagot, amely csökkenti a dízel üzemanyag öntési pontját.

A spray-k olyan anyagok, amelyek csökkentik a viasz hőmérsékletét az üzemanyagban. A szerelők csak jól ismert márkák használatát javasolják. A parkolómelegítők kiváló védelmet nyújtanak a dízelmotorok számára a fagyos nap beindulási problémái ellen. Ez egy 230 V-os fűtőberendezés, amely a motorblokkba vagy a hűtőrendszerbe van felszerelve. Azokat az adalékanyagokat, amelyek alacsony hőmérsékleten növelik a nyersolaj folyékonyságát, csak megelőző célokra szabad felhasználni.

Természetesen a neves vállalatok gyógyszerei nem lehetnek károsak.Az üzemanyagba azonban ne tegyen benzint vagy denaturált alkoholt. A dízel üzemanyag ilyen típusú "módosítása" télen csökkenti a befecskendező szivattyú és maguk az injektorok élettartamát. Samostartu "csak végső megoldásként használható. A termék károsíthatja a légszűrőt, a szívócsatornát és még a motort is.

Az indítómotor jól működik - az autó nem indul el!

Ennek sok oka lehet.

 • Nincs üzemanyag a tartályban. Sok sofőr tartalékként dolgozik az utolsó pillanatig. Kiderülhet, hogy ebben az esetben átlépik a piros vonalat.
 • Hibás üzemanyag-szivattyú. Az is kikerülhet a rendből, amikor gyakran tartalékban közlekedünk! A merülő elektromos üzemanyag-szivattyúk üzemanyag-hűtéssel rendelkeznek. Ha ez nem elég, túlmelegednek és kudarcot vallanak. És előbb-utóbb életük véget ér. Az üzemanyag-szivattyú gyakran figyelmezteti Önt, hogy ez rossz, de a vezető sok esetben figyelmen kívül hagyhatja. Az üzemanyag-szivattyú közelgő meghibásodása esetén a motor időről időre leállhat, és vezetés közben időről időre rángások lehetnek.
 • A működéséért felelős biztosíték meghibásodása vagy a relé meghibásodása. A biztosíték és a relé doboza vagy a motorháztető alatt, vagy a műszerfal alatt található. A biztosítékok cseréje egyszerű - minden vezetőnek rendelkeznie kell egy komplett biztosítékkal, és tudnia kell, hogy néz ki egy működő és kiégett biztosíték. A relé cseréje szintén nem okozhat komoly problémákat az átlagos vezető számára. Üzemanyag-szivattyúknál az érintkezők néha elhalványulnak. Az érintkezők tisztítására vegyszeres spray alkalmas.
 • A benzinmotoros autóknál az indítási problémákat sérült gyújtókábelek (nagyfeszültségű kábelek) okozhatják. Ezek is fogyóeszközök.
 • A dízelmotoros autóknál az indításképtelenség problémáját az izzítógyertyák károsodása okozhatja. A gyertyákat úgy tervezték, hogy az égéstéret a kívánt hőmérsékletre melegítsék. Ha egy vagy több gyújtógyertya meghibásodik, a dízel / levegő keverék nem gyullad ki. Mit kell tenni? Az izzítógyertyák öndiagnosztikája és cseréje kockázatos vállalkozás, különösen új, vékony és nagyon drága dugókkal. Csavarásuk hatalmas költségekkel jár.
 • Túl alacsony fordulatszám fagyos időben a dízelmotorokban. Ebben az esetben az akkumulátor túl gyenge lehet. Az is előfordul, hogy a probléma a motor szoftverében rejlik. Az ECU lehetővé teszi a motor beindítását, amikor eléri a megfelelő fordulatszámot. Ez fagyos éjszaka után problémát okozhat.
 • Ha az akkumulátor töltése nem segít, akkor a szoftverben lehet a probléma. Ekkor csak egy speciális műhely fog segíteni, amely zavarja a motor szoftverét és csökkenti a motor beindításához szükséges fordulatszámot.
 • A probléma lehet egy sérült földelő kábel is, amely összeköti az akkumulátor negatív pólusát az autó karosszériájával. Ha a fémháló korrózióval vagy elszennyeződéssel jár, az indítómotor nem tudja elérni a megfelelő sebességet.

Tehát, íme néhány tipp, hogyan lehet elindítani egy autót annak károsítása nélkül:

 • Fordítsa a kulcsot gyújtási helyzetbe (a töltő- és olajnyomás-lámpáknak világítaniuk kell). Ha a jármű másodlagos automatikus riasztóval van felszerelve, akkor azt ki kell kapcsolni. Ki kell oldania az indításgátlót.
 • Állítsa a sebességváltó kart semleges helyzetbe, és egy asszisztenssel együtt próbálja felgyorsítani az autót óránként több kilométerre.

De még akkor is, ha a vezető betartotta a fenti tanácsokat, és az autó motorja nem indul el, az önindítás segíthet. De csak akkor, ha az indító mozgatja a motor főtengelyét. Gyakran, amikor az akkumulátor lemerült, és az indítót és a motort megfelelően használják, a motor felpörög, de nem indul el. Akkor használhatja az önindítást, de ezt nagyon körültekintően kell kezelni.

Figyelem! Az ilyen típusú szerek általában éter, propán-bután, könnyű benzin és kenő adalékok keverékéből állnak. Ezért rendkívül óvatosnak kell lenniük a használatuk során. Rendkívül tűzveszélyesek és robbanékonyak, ezért amikor belépnek az égőkamrába, a hengerben lévő nyomás alatt felrobbannak, így ideálisak olyan helyzetekhez, amikor például a gyújtás gyenge. És amikor az autó „utoléri” az önindítást, akkor benzinnel indulhat.

A legjobb gyorsindító eszközök

Benzinüzemű járművekhez

ELTRANS

Az aeroszol benzines és dízelmotoros járművekhez alkalmas. Nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat, amelyeknek köszönhetően alacsony hőmérsékleten és magas páratartalom mellett is autós motort lehet vezetni.

Kiadási forma - aeroszol.

Térfogat - 400 ml.

Ár - 149 rubel.

ELTRANS gyorsindítás
Előnyök:
 • alkalmas minden típusú motorhoz;
 • hatékony;
 • megfizethető ár;
 • egyszerű alkalmazás;
 • jól permetezett;
 • normál hangerő;
 • hűtött autó könnyű indítását biztosítja.
Hátrányok:
 • fontos óvintézkedéseket tenni;
 • figyelje meg az adagolást.

RiMET

A gyógyszert az autó gyors és könnyű beindításához tervezték. Alacsony léghőmérséklet mellett, valamint kétes üzemanyag-minőség mellett ez nélkülözhetetlen dolog minden autó csomagtartójában. Használható dízel- vagy benzinmotoros autókban, valamint traktorokban és egyéb speciális felszerelésekben.

Kiadási forma - aeroszol.

Térfogat - 520 ml.

Ár - 560 rubel.

Gyártó - Orosz Föderáció.

RiMET gyorsindítás
Előnyök:
 • észrevehető eredmény;
 • jó hangerő;
 • használat után a motor könnyen és gyorsan beindul;
 • még a gyertyák nedvesedésekor sem veszíti el hatékonyságát, súlyos fagy és magas páratartalom mellett;
 • jelentősen csökkenti az autó akkumulátorának és általában a gyújtási rendszernek a terhelését;
 • használata csökkenti a porlasztó fagyását;
 • védi a gépjármű motorját a gyors kopás ellen;
 • nem károsítja a motort.
Hátrányok:
 • nem használható dízelmotoros autókban, ha az izzítógyertyák be vannak kapcsolva;
 • kicsit drága.

ABRO SF-650

Egy speciális előkészítés lehetővé teszi a "vasbarát" hideg motorjának gyors és egyszerű beindítását, a motor típusától függetlenül.

Kiadási forma - aeroszol.

Térfogat - 312 ml.

Ár - 490 rubel.

ABRO SF-650
Előnyök:
 • minőség;
 • eredmény;
 • nem veszíti el tulajdonságait akkor sem, ha 54 ° С alatti léghőmérsékleten használják;
 • magas páratartalom mellett működik;
 • minden típusú motorban használható;
 • használat után az autó motorhengerének felső részét zsír borítja, ezáltal az indításkor megvédi a hengercsoportot a sérülésektől;
 • jelentősen csökkenti az akkumulátor lemerülését;
 • jótékony hatással van az autóindítóra;
 • egyszerű alkalmazás.
Hátrányok:
 • kicsit drága;
 • kis mennyiség;
 • nem alkalmas automatikus gyújtógyertya-fűtési rendszerrel rendelkező dízelmotoros autókhoz;
 • irritációt és álmosságot okozhat.

RINKAI RC1501

A terméket benzin- és dízelmotorok gyors beindításához tervezték. Megkönnyíti a motor indítását alacsony hőmérsékleten, magas páratartalom mellett, alacsony üzemanyag-minőség mellett. Személygépkocsikban, teherautókban, buszokban, traktorokban és haszongépjárművekben használják.

Kiadási forma - aeroszol.

Térfogat - 450 ml.

Ár - 319 rubel.

RINKAI RC1501
Előnyök:
 • Kiváló ár-érték arány és minőség;
 • kényelmes hangerő;
 • meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát;
 • nem veszíti el hatékonyságát magas páratartalom mellett;
 • megbirkózik a motor alacsony hőmérsékleten történő vezetésének problémájával;
 • alkalmas különféle motorokhoz.

jó hatással van az automatikus indítóra.

Hátrányok:
 • nem.

Mannol "MotorStarter 9669"

Egy német gyógyszer, amely pozitív oldalon bizonyított. A különleges összetétel miatt garantált a "telelő" autó motorjának gyors beindítása, minimális mellékhatásokkal.

Típus - aeroszol.

Térfogat - 450 ml.

Ár - 360 rubel.

Mannol "MotorStarter 966
Előnyök:
 • Hatás;
 • egyszerű használat;
 • Tartalmaz egy hosszú csövet az alkalmazás könnyű eléréséhez;
 • a hűtött motor könnyű indítását biztosítja.
Hátrányok:
 • fontos óvintézkedéseket tenni;
 • figyelje meg az adagolást.

Előkészületek dízelüzemű autókhoz

ASTROhim

Különleges előkészítés minden dízelmotoros jármű gyors beindításához. Gyorsan és egyszerűen megkönnyíti az autó motor beindítását. A gyógyszer öt másodpercen belül elkezd hatni.

Kiadási forma - aeroszol.

Térfogat - 335 ml.

Ár - 194 rubel.

ASTROhim gyors indítás
Előnyök:
 • hatékonyság;
 • megfizethető költség;
 • magas eredmény, függetlenül az autó motorjának térfogatától;
 • étereket tartalmaz;
 • megbízhatóság;
 • magas eredmények alacsony hőmérsékleten;
 • a magas páratartalom nem csökkenti a termék hatékonyságát;
 • jól csökkenti a kezdeti kopást;
 • csökkenti az akkumulátor kritikus lemerülésének kockázatát;
 • minimalizálja az önindító terhelését, és megmenti az új gyújtást a túlzott terheléstől;
 • a gyógyszer használata a száraz súrlódás kizárása érdekében az indításkor.
Hátrányok:
 • nem található.

LIQUI MOLY Diesel Fliess-Fit

A gyógyszer megakadályozza a paraffin kristályok szaporodását a dízel üzemanyagban a jármű téli üzemeltetése során, és biztosítja az autó megbízható működését -31 ° C-ig.

Az aeroszol használata fagyos időben történő gyors beindulást, gazdaságos fogyasztást és megbízható működést biztosít.

Kiadási forma - antigél.

Térfogat - 250 ml.

Ár - 506 rubel.

LIQUI MOLY Diesel Fliess-Fit
Előnyök:
 • magas eredmény;
 • kiváló munkát végez a fő funkcióval;
 • koncentráció;
 • a gyógyszer alacsony fogyasztása;
 • jól keveredik a dízel üzemanyaggal;
 • a dízel üzemanyag teljesítménye -50 ° C-ig;
 • elősegíti az autó csendes működését;
 • védő funkció;
 • lehetővé teszi, hogy fagyban indítson autót;
Hátrányok:
 • magas ár.

LIQUI MOLY MultifunktionsadditivDiesel

Aeroszolkészítés a dízelmotor egyszerű indításához zord téli körülmények között. Használható a tápegység expressz diagnosztikájához. A termék olyan kenő adalékokat tartalmaz, amelyek kizárják az indítás során a henger-dugattyú csoport mikroragadását.

Típus - aeroszol.

Térfogat - 490 ml.

399 rubel ár

LIQUI MOLY MultifunktionsadditivDiesel
Előnyök:
 • jó hangerő;
 • megfizethető ár;
 • garantált eredmény;
 • étert tartalmaz;
 • könnyű indítást biztosít
 • alacsony hőmérsékleten sem veszíti el tulajdonságait;
 • magas páratartalom mellett nem veszíti el tulajdonságait;
 • védi a gépjármű motorját a gyors kopás ellen;
 • nem károsítja a motort.
Hátrányok:
 • nem.

Következtetés

Ma sok ember számára az autó már nem luxus, elsősorban a kényelem és az időmegtakarítás. Természetesen az időben történő gondozás, a speciális termékek (aeroszolok, adalékanyagok, speciális vegyszerek) használata lehetővé teszi, hogy az autó hosszú ideig megszakítások nélkül működjön. A cikkben szereplő tippek minden bizonnyal segítenek kiválasztani a "gyors indítású" gyógyszereket a motor beindításához, valamint megtanulják az ilyen gyógyszerek használatának minden bonyolult tulajdonságát. Boldog vásárlást és könnyű kezdés!

Számítógépek

Sport

szépség