Tartalom

 1. Kiválasztási ajánlások
 2. Eszköz
 3. A legjobb napelemes gyepfények
 4. A legjobb földi fények
 5. Fali és beépített készülékek
 6. Következtetés

A legjobb napenergiával működő kerti lámpák rangsorolása 2020-ig

A legjobb napenergiával működő kerti lámpák rangsorolása 2020-ig

A napenergiával működő lámpákat egyre inkább használják a kerti telkeken és a nyaralók szomszédos területein. Funkcionális tárgyból díszítő elemekké váltak, és díszíteni kezdték a tájat. A gyártók széles választékát kínálják. Íme néhány javaslat, amelyek megkönnyítik a választást és megértik, hogyan lehet megkülönböztetni a minőségi eszközt a hamisítványtól.

Kiválasztási ajánlások

De újabban a napelemek újak voltak, és drága energiaforrásoknak számítottak. Jelenleg a gyártás során a kerti lámpákba kis paneleket telepítenek. A nappali órákban az energia felhalmozódik az akkumulátorban, éjszaka pedig energiát szolgáltat a világító berendezés számára. A hazai piacon bemutatott minták közül a tapasztalt szakértők ajánlása alapján választhatja ki a legjobb megvilágítási lehetőséget. Az első követelmény: a lámpatestnek nemcsak külsőleg szépnek, hanem gazdaságosnak és hatékonynak is kell lennie.

A szomszédos területen szükségszerűen meg kell világítani a bejáratot, az utakat és a különféle zónákat.

A napenergiával működő lámpák a legjobb módja a vidéki birtokok díszítésének. Számos eszközt elég könnyű földbe ásni; ez az eljárás néhány percet vesz igénybe.

Az ilyen eszközök előnyei:

 • függetlenség az elektromos hálózattól a napenergia hatása miatt;
 • környezetbarát;
 • egyszerű telepítés (nincs szükség vezetékekre, időt és anyagi erőforrásokat spórolnak meg;
 • a modellek biztonsága;
 • nincs szükség napi karbantartásra;
 • modern dekoráció, amely a táj díszítésére szolgál;
 • a világítóeszközök mozgás- és hangérzékelőkkel történő felszerelésének képessége:
 • tetszőleges számú lámpa választása.

Nem hátrányok nélkül:

 • a hideg évszakban az akkumulátor túlhűtése miatt meghibásodás léphet fel, nyáron pedig túlmelegedés lehetséges;
 • szinte az összes lámpa nem javítható;
 • rövid nappali órákban az akkumulátor gyengén van feltöltve, és a zseblámpa csak néhány órán keresztül képes hatékonyan működni;
 • a tolvajok a telepítés egyszerűségét használják;
 • a fényáram nem elég erős az álló világítótestekhez képest, ezért a modelleket elsősorban a kert díszítésére használják.

Fajták és kiválasztási kritériumok

A lámpák több típusra oszthatók. Az első nagy csoport a fali lámpák. Tartós rögzítésre szánják őket. A hatékony világítás miatt a ház vagy a bejárat nagyon szépnek tűnik.Az ilyen modellek jelentős hátránya, hogy az ilyen elemeket csak a szerkezet napos oldalán kell felszerelni. Óriási méretű parkolólámpák vannak. Rendszerint rozsdamentes acélból készülnek, terjedelmesek és nagyfokú szorítóval rendelkeznek. A zseblámpák képesek hosszú ideig dolgozni, felhős időben néha több napig is. A beépített eszközök ugyanahhoz a csoporthoz rendelhetők. Homlokzati elemekbe, például lépcsőházakba szerelhetők.

A gyepfények nagyon kompaktak és olcsóbbak. LED-eken működnek, és minimális mennyiségű áramot fogyasztanak. Ezek az izzók díszítik a gyepeket, utakat és kerteket. Az őrölt fajták is népszerűek.

A kialakítás is változatos. A kereskedési hálózatok különböző alakú és stílusú eszközöket mutatnak be. A kialakítás a helyszín tájától és a ház külsejétől függően választható. Vannak gömb alakú modellek, amelyek alkalmasak a bejárat vagy az udvar megvilágítására. A téglalap alakú és kúp alakú szerkezetek segítenek a lakóépület vagy a pavilon homlokzatának gyönyörű megvilágításában. A hengeres készülékek harmonikusan világítják meg a gyepeket, és tökéletesen kiemelik az utakat

Fontos mutató a védelem mértéke. A por- és nedvességvédelmet egy speciális megjelölés határozza meg, latin betűk és IP számok formájában. Minél magasabb a számérték a betűk után, annál légmentesebb a termék. IP 44-es és magasabb szinteken a maximális védelmi szint biztosított. A mozgásérzékelő ugyanolyan fontos eleme a készüléknek. Annak megakadályozása érdekében, hogy a lámpák egész éjjel működjenek, de csak szükség szerint, az eszközök mozgásérzékelőkkel vannak felszerelve. Abban a pillanatban kapcsolják be az izzót, amikor egy tárgy megközelíti az érzékelőt. Ez lehetővé teszi az energiatakarékosságot.

Eszköz

A világítóberendezések nappali órákban felhalmozzák a nap energiáját, éjszaka pedig a terület megvilágítására használják. Ennek oka a következő elemek:

 1. A napelem, amely a lámpa szíve: elvégre itt a napenergia elektromos energiává alakul.
 2. Akkumulátor: a nappali órákban gyűjtött energiát sötétben fogyasztják.
 3. LED izzó - közvetlen fényforrás. Különböző típusú ragyogása lehet: meleg és hideg. Vannak változtatható fényű elemek is.
 4. Vezérlő a lámpa működésének szabályozásához, az akkumulátor töltéséhez. A minőségellenőr garantálja az akkumulátor jó teljesítményét.
 5. A test és a kötőelemek.

A felsorolt ​​elemek mellett a lámpatestekben lehetnek fényérzékelők, alkonyatkor önállóan kapcsolják be a lámpákat. Ilyen érzékelők hiányában az eszközöket manuálisan kell be- és kikapcsolni. Hasznos felszerelni az eszközöket mozgásérzékelőkkel az energiatakarékosság érdekében.

A hétköznapi kerti modellekben kis kapacitású akkumulátorokat használnak, ebben az esetben a felhalmozott energia elegendő ahhoz, hogy 8-10 órán keresztül dolgozzon egy hosszú napsütéses napon, például nyáron. Ősszel az éjszakák sokkal hosszabbak, ezért a mozgásérzékelő ilyen pillanatban segít. A LED-elemek élettartama körülbelül 60 000 óra, de az akkumulátort korábban ki kell cserélni.

A legjobb napelemes gyepfények

Az ebbe a csoportba tartozó modelleket a kerti utak, a virágágyások és a helyszín egyéb területeinek felületére helyezzük, az alsó résznek a kényelem érdekében éles vége van. A telepítéshez nincs szükség speciális képességekre és összetett eszközökre.

Globo Lighting Solar 33271

Az osztrák gyártók utcai lámpa formájában készített lámpatestet kínálnak, amilyet régen találtak. A klasszikus kialakítás soha nem fogja elrontani a belső teret, és harmonikusan illeszkedik bármely kertbe. A modell hajlított állvánnyal van felszerelve, amelynek magassága 68 cm, A szolár akkumulátor elektromos áramot generál, a feszültség 1,2 V. Ez az érték elegendő egy 0,05 W-os LED-lámpa működéséhez. A Globo Lighting Solar 33271 körülbelül 0,1 négyzetméteres területet képes megvilágítani. m.A fém testen alapuló plafon téglalap alakú, átlátszó műanyagból készül. Az alacsony por- és nedvességvédelem (IP44) nem teszi lehetővé a versenyt más gyártók modelljeivel. A szerelvények különböző színűek, ami lehetővé teszi a legmegfelelőbb opció kiválasztását (fekete, barna, bronz, réz, sárgaréz). A szokatlan fél antik megjelenés és az egyszerű telepítés vonzza a fogyasztók figyelmét. Az elfogadható ár is kellemes.

Globo Lighting Solar 33271
Előnyök:
 • könnyű telepítés;
 • klasszikus kialakítás;
 • elfogadható áron.
Hátrányok:
 • kis világítási terület.

Novotech Solar 357201

A minőségi magyar lámpa elérhető áron kapható. Ez azonban nem a fő előnye. A szakértőknek a termék sokoldalúsága tetszett a legjobban. A kecses henger alakú modell összhangban van a kerti sikátor vagy a bejárati csoport elemeivel. A krómozott állványtest és a műanyag fehér árnyalat kiegészítik egymást, és nagyon hatásosnak tűnnek. A LED-ek teljesítménye 0,06 watt. Megvilágított terület - 1 négyzetméter m. A szolgáltatás időtartama 30 000 óra. A modell a szolár akkumulátor mellett 200 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik. A vásárlók imádják a gyönyörű megjelenést és a megfizethető árat is.

Novotech Solar 357201
Előnyök:
 • olcsó;
 • elegáns;
 • tartós;
 • további akkumulátorral rendelkezik;
 • egyetemes.
Hátrányok:
 • instabil.

FERON 6178

Leginkább a gyönyörű dizájn és az alacsony ár vonzza a vásárlókat. A belső részek karosszériájának minősége kifogástalan. A LED-ek fehér fényt bocsátanak ki. A lámpatest könnyen felszerelhető az ágyakra, virágágyásokra vagy az előkertbe. A tok nem halványul, jól védett a nedvességtől és a portól. Felhős időben egy ilyen termék hatása nem túl nagy.

FERON 6178
Előnyök:
 • kiváló minőségű nem fakuló anyagokból;
 • könnyen telepíthető;
 • gyönyörű dizájnnal rendelkezik.
 • olcsó.
Hátrányok:
 • nem.

Globo Lighting Solar 33839

Az osztrák vállalat egy másik képviselője érdekes, mert a testébe hőmérő van beépítve. A műanyag borítás kúp alakú, és fém alapra van szerelve. A LED-es izzó körülbelül 0,06 W-ot fogyaszt. Ezzel a jellemzővel körülbelül 270 lm-es fényáramot biztosítunk, a megvilágítási terület korlátozott, csak kb. 0,1 négyzetméteres kis terület világíthat meg. m. Az áramellátást 3 V feszültségű napelem biztosítja. A lámpatestet 37,7 cm magas állvánnyal rögzítik a talaj felszínéhez. Megfizethető árú, nagyon szépnek tűnik, egyszerű telepítés - ezek a tulajdonságok vonzzák a vásárlókat.

Globo Lighting Solar 33839
Előnyök:
 • beépített hőmérő;
 • megfizethető ár;
 • érdekes forma;
 • egyszerű telepítés.
Hátrányok:
 • kis világítási terület;
 • gyenge stabilitás;
 • a hőmérő alacsony pozíciója.

"Csodálatos kert" fehér íriszek 695

A minősítésben méltó helyet foglal el az eredeti tervező, az orosz tervezők által kifejlesztett "Wonderful Garden". A lámpa csodálatos dísze a kert területének, a virágok valóságosnak tűnnek. Sötétben a készülék megvilágítja a helyet. Az íriszek formájában készült kupola 4 LED-del rendelkezik, amelyek felelősek a megvilágításért. A teljes teljesítmény 2,4 watt. A tok védelme por és nedvesség ellen - IP44. A váltakozó izzás nagyszerű hatást nyújt, a készlet tartalmaz egy napelemet és egy fényérzékelőt. A többszínű túlcsordulások nagyon népszerűek az ügyfelek körében.

lámpa "Csodálatos kert" Fehér íriszek 695
Előnyök:
 • gyönyörű megjelenés;
 • megfizethető ár;
 • fényérzékelő jelenléte.
Hátrányok:
 • instabilitás.

A legjobb földi fények

A földi világító eszközöket használják az udvar területének létrehozására. Ezek szükségesek ahhoz, hogy megvilágítsák a bejárati csoportokat, pavilonokat, utakat, sikátorokat. Néhány érdekes lehetőséget értékeltek a szakértők.

Novotech Solar 357413

A magyar tervezők meglepőek frappáns megoldásukkal.
A szokatlan modell a kert területének megvilágítására szolgál. A mozgásérzékelő megadja a parancsot, hogy egyszerre aktiválja a 28 LED-es lámpát.A lámpát 10 m távolságban kapcsolják be, az érzékelési szög 120 fok. Az üzemi hőmérséklet-tartomány elég széles, mínusz 20 és plusz 40 Celsius fok között mozog. A fényáram-teljesítmény elegendő ahhoz, hogy legalább 5 négyzetméteres területen fényt nyújtson egy zónának. Nagyfokú por- és nedvességvédelem, amit a lámpa útlevelének IP54-es ábrája bizonyít. A gyártó garantálja a megbízható működést, a jótállási idő 2 év. A teljes teljesítmény 2,5 W. A fényes ragyogásnak, az érintőkapcsoló jelenlétének és a nagyfokú megbízhatóságnak köszönhetően a modell versenyképtelen volt a többi mintához képest. Sok vásárló nem fél a magas költségektől sem. A lámpa megtérül.

Novotech Solar 357413
Előnyök:
 • eredetiség;
 • megbízhatóság;
 • Fényerősség.
Hátrányok:
 • magas ár

Globo Lighting Solar 33961-4

Ismét örültek az osztrák gyártók. Az alapmodell szecessziós dizájnnal rendelkezik, és tökéletesen megvilágíthatja a kert és a park területét egy vidéki rezidenciában. Vannak olyan tüskék, amelyek problémamentesen lehetővé teszik a telepítést. A napelemek feszültsége 3,2 V, négy LED-lámpa teljesítménye egyenként 0,06 W. A hengeres test rozsdamentes acélból készül, beépített műanyag átlátszó árnyalattal. Ez a gazdaság megvilágíthat egy legfeljebb 1 négyzetméteres telket. m. Kiváló minőségű anyagok, stílusos megjelenés megfizethető áron lehetővé teszik számunkra, hogy a terméknek magas besorolást rendeljünk. Van egy ilyen mínusz: néha nincs elég töltés reggelig.

Globo Lighting Solar 33961-4
Előnyök:
 • olcsó;
 • minőségi anyagokból készült;
 • képes nagy terület megvilágítására;
 • hatékonyan díszített.
Hátrányok:
 • Kicsi az akkumulátor kapacitása.

Novotech Fuoco 357991

A magyar tervezők fejlődése megillette a helyét az orosz piacon. A magas fokú védettségű (IP65) készülék egyesíti a fekete szerelvényeket és a fehér műanyag árnyalatot. A modell LED izzóval van felszerelve, teljesítménye 1 W. A 12 cm átmérőjű tok 76,3 cm magasságban helyezkedik el. Az elégtelen megvilágítási fény nem teszi lehetővé a tenyér meglétét, ezért a lámpa kissé elmarad a vezetők mögött. A csomag csak 1 lámpát és napelemet tartalmaz. A gyártó két év garanciát vállal. Sokan kedvelik az eredeti formatervezést, és a demokratikus ár fontos szerepet játszik, a magas fokú por- és nedvességvédelem is ennek a formatervnek a mellett szól. De egy szerény fényáram lehúzódik.

Novotech Fuoco 357991
Előnyök:
 • magas fokú védelem;
 • elegancia;
 • megfizethető ár;
 • fenntarthatóság.
Hátrányok:
 • elégtelen fényáram.

Fali és beépített készülékek

A javasolt csoport a falak, kerítések, kovácsolt rácsok megvilágítására szolgál egy bizonyos magasságban, és zónákra osztja a teret. Minden lehetőség nagyszerű azok számára, akik értékelik a kényelmet és a praktikumot.

Star Trading Solar Verona

Vintage stílusú multifunkcionális lámpa. Gyártó - Svédország. A kialakítást "félig antik" pavilonok, padlások, verandák díszítésére használják. A speciális állványok tokja fehér vagy sötét műanyagból készül. A hordozható rendszerben nincsenek vezetékek, falra, földre vagy asztalra szerelhetők. A lámpás elnyerhető a legelegánsabb termék címe. 24 LED izzó élõ lánghatást kelt. A készlet újratölthető elemeket tartalmaz. A készletben található fényérzékelőnek köszönhetően energiatakarékosságot és munkát végezhet automatikus üzemmódban. A por és nedvesség elleni közepes védelem gondos kezelést igényel.

Star Trading Solar Verona
Előnyök:
 • letisztult kivitel;
 • tartalék akkumulátor rendelkezésre állása.
Hátrányok:
 • alacsony nedvesség- és porvédelem.

Valaha Brite napelemes lámpa

Olcsó napelemes fali lámpa 4 LED-del. A kivitel mozgásérzékelővel rendelkezik, a burkolat műanyag. A jó por- és nedvességvédelem (IP55) lehetővé teszi a versenyt más hasonló termékekkel. Teljesítmény - 6 W. Jó lehetőség a falak megvilágítására és az épületek, kapuk, kapuk megközelítésére.

Valaha Brite napelemes lámpa
Előnyök:
 • magas fokú védelem;
 • megbízhatóság;
 • megfizethető áron.
Hátrányok:
 • nem.

Paulmann napkocka / doboz LED 93774

A német gyártók beépített készülékét modern stílusban tervezték és olcsó költségekkel jár. Nagyfokú por- és nedvességvédelem (IP67). Nem sok modell dicsekedhet ezzel az értékkel. A krómozott test és az üvegárnyékolás kombinálva a termékeket megszólaltatja. Az erős LED-izzó (0,24 W) 3,6 lumen fényáramot produkál. 1,5 V feszültségű szolár akkumulátorral működtetve. A lámpa kb. 15 000 óráig bír. A kivitelezés minősége és a letisztult kialakítás, valamint a tartósság dicséretes a háztulajdonosok részéről. A hátrányok közé tartozik a nehézkes tervezés és a telepítés bonyolultsága.

Paulmann napkocka / doboz LED 93774
Előnyök:
 • jó minőség;
 • modern stílus;
 • magas fokú nedvesség- és porvédelem;
 • erős fényáram;
 • tartósság.
Hátrányok:
 • terjedelmesség;
 • komplex telepítés.

Novotech Solar 358018

Egy másik magyar képviselő ideális telepítésre egy vidéki vagy vidéki ház falára. A készülék kiváló minőségű, hosszú élettartamú. A plafon ovális alakú. Megerősítő anyag - fekete műanyag.

Novotech Solar 358018
Előnyök:
 • jól vízálló és porálló;
 • minőség;
Hátrányok:
 • nem.

Következtetés

Sok háztulajdonos egyetért abban, hogy a napenergiával működő és a LED-es lámpatestek felszerelése kényelmes, költséghatékony és környezetbarát. És mi lesz a lámpa kialakítása - a választás a tulajdonos ízétől függ.

Számítógépek

Sport

szépség