Tartalom

 1. Mi az akció kamera és mire való
 2. A legjobb kardánok akció kamerákhoz
 3. A legjobb kardántengelyek a Go Pro-hoz
 4. A legjobb kardánok akció kamerákhoz Kínából
 5. Hogyan válasszunk stabilizátort egy akció kamerához

A 2020-as akció kamerák legjobb kardánjainak rangsorolása

A 2020-as akció kamerák legjobb kardánjainak rangsorolása

Ha elvégez egy társadalmi felmérést, és megtudja, hogy az emberek hol találkoznak nagyobb valószínűséggel kamerákkal, akkor a válasz mindenhol megvan. Valójában most különféle kütyükkel lehet képeket készíteni - a laptopra telepített hétköznapi webkamerától kezdve a professzionális videók és kamerákig, amelyek ára körülbelül 10 ezer dollár. Ha érdekel, hogyan lehet sima és jó képeket készíteni a legalacsonyabb költségek mellett, akkor az akció kamerák legjobb stabilizátorainak listája segít Önnek.

Mi az akció kamera és mire való

Az emberek "filmes" minőséget és sima képeket szeretnének elérni a költségvetési eszközökön. Természetesen a legtöbb modern modellben optikai vagy elektronikus stabilizátor van telepítve, de ez nem ad pozitív hatást.

Ebben a helyzetben egy speciális eszköz segít - stabilizátor. Sokféle ilyen kütyü létezik, de a háromtengelyes stabilizációjú eszközöket tartják a legjobbnak. Működésük értelme nagyon világos: a kamera egy speciális bilincsben van rögzítve, amely a maga részéről a csuklós rendszerre van felszerelve.

Az artikulációs rendszer elektronikusan vezérelhető, vagy a gravitáció és az ellensúlyok segítségével könnyen visszaállítható eredeti helyzetébe. Ezért nem számít, hogyan leng az állvány (legyen az egyedi kéz, kerékpár kormány, vagy akár autó karosszériája), a kép sima lesz.

Sok ismert videoblogger rendszeresen készít videókat csak akció kamerával és stabilizátorral, ami hatékonyságukról és népszerűségükről szól. Csak azt kell kitalálni, hogyan válasszunk megbízható eszközt, ami elősegíti a minőségi stabilizátorok minősítését.

Legjobb stabilizátorok akció kamerákhoz

Mijia okostelefon kézi Gimbal

Ez a modell nagy teherbírású alumíniumötvözetből készül, amelyet nagy pontosságú CNC megmunkálásnak vetettek alá, így minden elem közel van egymáshoz, biztosítva a maximális tartósságot a felvételkészítés során. A készülék nagy pontosságú érzékelőkkel és visszacsatolással ellátott auto-szervo rendszerrel van felszerelve, amely az LOS stabilizációs algoritmusokkal kombinálva lehetővé teszi a legkisebb kamera rezgések valós idejű „szűrését”. Mindez biztosítja a nagyfelbontású képek és videók készítését még extrém sporttevékenységek forgatása közben is.

A tervezési jellemzők és az intelligens stabilizációs algoritmusok lehetővé teszik a forgatást bármilyen helyzetből: függőlegesen, vízszintesen, függesztve vagy döntötten.Ugyanakkor bármikor simán és rángatózás nélkül lehetséges az üzemmód másikra váltása.

A karosszéria ergonómiai alakban készül, aminek köszönhetően a stabilizátor gyakorlatilag érezhető a kézben, ami a készülékkel való interakciót a lehető legegyszerűbbé és kényelmesebbé teszi. A vezérlő elemek úgy vannak elhelyezve, hogy szabad hozzáférés legyen hozzájuk. Az alapkészletben található rögzítőgyűrű lehetővé teszi, hogy a legeredetibb szögből készítsen felvételeket a nagyszerű eredmények érdekében.

Átlagos ár - 6 700 RUB.

Stabilizátor Mijia okostelefon kézi Gimbal
Előnyök:
 • triaxiális stabilizációs rendszer;
 • sok felvételi mód;
 • kényelmesen elfér a kézben;
 • könnyen kezelhető;
 • nagy kapacitású akkumulátor.
Hátrányok:
 • nem található.

Zhiyun Evolution

Ez az akció kamerák legújabb generációs modellje, amelyet innovatív technológiák felhasználásával készítettek az elektronikus stabilizáló rendszerek területén.

Ez különösen vonatkozik az Evolution motorokra, amelyek visszacsatoló érzékelőkkel vannak ellátva, kódoló-vezérlővel, aminek köszönhetően a motorok zavartalan működését rezgések és rángások nélkül lehetett elérni.

Átlagos ár - 8 900 RUB.

stabilizátor Zhiyun Evolution
Előnyök:
 • 100% -os támogatás más gyártók GoPro Hero 3/3 + / 4 fényképezőgépeihez és készülékeihez, amelyek termékei méretben összehasonlíthatók a GoPro-val;
 • Számos üzemmód, beleértve a teljes nyomkövetést, a horizont rögzítését és az irányítást;
 • a látószög minden tengelyen 3300;
 • körülbelül 12 órás autonómia;
 • Külön kábellel van ellátva, amely a kardán akkumulátoraiból táplálja a GoPro-t;
 • 3,5 mm-es video kimenet jelenléte külső kijelző AV csatlakoztatásához;
 • joystick a kamera forgásának és dőlésszögeinek kézi vezérléséhez;
 • ¼ átmérőjű furat a stabilizátor alján monopodra, állványra szereléshez vagy hosszabbító zsinórokhoz
Hátrányok:
 • nem található.

STEADICAM

A minősítés az egyik legolcsóbb stabilizátor modellel folytatódik, amelynek elérhetősége az elektronika abszolút hiányának tudható be. A termék súlya 968 g, és a repülésben használt alumíniumból készül. A készülék az egyszerű mechanikának köszönhetően működik: van egy kéttengelyes zsanér és egy speciális ellensúly, amely az alsó pontra irányul, ami vízszintes helyzetben tartja a kamerát.

A kardán lehajtható, így sokkal könnyebben mozoghat. A modell fogantyúja gumírozott anyagból készült, így jól érzi magát a kézben. A fényképezőgépet a modulokhoz szokásos 3 ¼-os csatlakozóval rögzítik, amely lehetővé teszi különféle eszközök telepítését, például a GoPro bármely verziójával kompatibilis.

A gyártó lehetővé teszi a reflex kamerák felszerelését is, amelyek súlya nem haladja meg a kilogrammot. Ha a felhasználó úgy dönt, hogy megvásárolja ezt a stabilizátort, akkor tudnia kell, hogy használat előtt konfigurációt kell végrehajtani, amely tartalmazza a "váll" hosszának és a súly tömegének paraméterét.

Átlagos ár - 8000 RUB.

stabilizátor STEADICAM
Előnyök:
 • a lövés képessége az időjárástól függetlenül;
 • nem kell tölteni;
 • a munkaidő nincs korlátozva.
Hátrányok:
 • nem mindig teljesíti a kijelölt feladatokat.

XIAOMI YI

A mechanikus kütyüt egy elektronikus típusú stabilizátor követi a legjobb kínai gyártótól. Xiaomi mobil eszközök... A termék viszonylag nem szabványos megjelenéssel rendelkezik a kütyük ezen szegmensében, mivel nincs ellátva fogantyúval. Ez azt jelenti, hogy nagyon kényelmetlen lesz monopoda, állvány vagy más bilincs nélkül használni.

A felhasználóknak örülni fog a szokásos 3 ¼-os rögzítési típus is, amely a hátoldalon rendkívül kompakt. A stabilizáció típusa természetesen háromtengelyes. Egy speciális alkalmazásnak köszönhetően 3 működési mód közül választhat:

 1. Pan mód - a kamera a tengelyek mentén történő mozgás során egy helyzetbe kerül.
 2. Lock Mode - rögzítés forgó tengely mentén. Ez a mód azok számára hasznos, akik szeretnek panorámás videókat és fényképeket készíteni.
 3. Pan és Tilt Mode - az összes tengely le van tiltva.A kamera stabilizált és előre néz.

Lehetőség van a megközelítés irányítására és a felvétel irányának távoli kijelzésére, mivel a készülék 360 fokos szögben forog. A munka időtartamával nincsenek problémák. A stabilizátor 2 lítium-polimer típusú akkumulátorral rendelkezik, amelyek autonómiája kb. 2-4 óra üzemidő, de mindez az adott felvételi módtól függ.

Átlagos ár - 5000 RUB.

stabilizátor XIAOMI YI
Előnyök:
 • az YI kamerák támogatása;
 • tömörség;
 • könnyűség;
 • könnyen kezelhető;
 • gazdag funkcionalitás.
Hátrányok:
 • csak a Xiaomi eszközök csatlakoztathatók kiegészítő adapterek nélkül.

SJCAM GIMBAL

Ez a lista ötödik legjobb stabilizátora, amelynek fő pluszja a megfizethetőség. A Sjcam az akciókameraipar egyik kedvence. Sajnos, csak ennek a gyártónak az eszközei támogatják formálisan. Másrészt ennek számos előnye is van: az SJ7 Legend és az S16 kütyük a dedikált billentyűknek köszönhetően közvetlenül a kardánról vezérelhetők, ami nagyon kényelmes.

A stabilizátor megváltoztatja a felvételi módot, megkezdi a fényképezést, és megváltoztatja a kardán tájolását és üzemmódját is. A termék méretei meglehetősen lenyűgözőek, a fogantyú nehéz, de ennek ellenére a készülék jól érzi magát a kézben, bár kicsit többet nyom, mint riválisai. Érdemes megjegyezni a lenyűgöző autonómiát 2 öntött akkumulátor szinkron használatának köszönhetően, amelyek kapacitása 2000 mAh (egyenként).

Az átlagos futási idő 13 óra. A megjegyzésekben a felhasználók dicsérik a modellt a szilárd tok jelenlétéért a kardán mozgatásához. Ilyen esetben nem kell aggódnia a készülék integritása miatt.

Átlagos ár - 10 000 RUB.

stabilizátor SJCAM GIMBAL
Előnyök:
 • kiváló stabilizálás;
 • jó autonómia.
Hátrányok:
 • nem található.

A legjobb kardántengelyek a Go Pro-hoz

Az akció kamerákhoz tervezett elektronikus kardáncsavarok már rég túljutottak valami hihetetlen szélén, és nagy igényt érdemelnek. A közelmúltban a 2-tengelyes eszközöket 3-tengelyesekre cserélték, megnőtt a termékek teljesítménye, és a felesleges vezetékeket elrejtették a tok alatt. Itt vannak a felhasználók számára a Go Pro kamerák legjobb kardántengelyei.

GoPro Karma Grip

A rendkívül sima felvételkészítéshez tervezett 3 tengelyes modell kompatibilis a GoPro HERO6 / HERO5 és HERO4 készülékekkel, külön keret megvásárlásával. A készülék kiküszöböli az ütéseket, rezgéseket és egyéb hibákat a dinamikus fényképezés során. A kardán alkalmas kézi lövöldözésre, de felszerelési gyűrűvel ellátott felszerelésekhez is rögzíthető.

A kezelőelemek közvetlenül a hüvelykujj alatt vannak, és az akkumulátor állapotjelzője is található. A stabilizátornak számos üzemmódja van a különböző jelenetekhez és bármely kezelő koncepciójának megvalósításához. A modell automatikus üzemmódban van kalibrálva, és egy integrált akkumulátor működik, amely 1 órán át 54 percig fog tartani. folyamatos felvétel.

Az akkumulátor támogatja a gyors töltést.

Átlagos ár - 24 500 RUB.

GoPro Karma Grip
Előnyök:
 • kiváló minőségű stabilizálás és összeszerelés;
 • feltölti a kamerát, amíg a stabilizátor működik;
 • a kamera módjaival közvetlenül a markolatból lépjen kapcsolatba;
 • egyszerű használat;
 • divatos megjelenés.
Hátrányok:
 • nem található.

REMOVU S1

Ez az elektronikus modell sima és kiegyensúlyozott felvételeket kínál, mivel 3 tengelyen működik a szinkronizált stabilizálás érdekében. Ez a stabilizátor alapvető rögzítési típusa miatt univerzálisnak tekinthető. Ez az eszköz kiváló választás lesz kezdőknek és tapasztalatlan kezelőknek, valamint szakembereknek.

Ezzel a modellel gyönyörű képet kaphat, amelyet nem károsít a zaj, a lötyögés, a rángatózás és a zselés hatás.A kivitel praktikus formai tényezővel rendelkezik, és könnyedségével tűnik ki a versenytársak közül, így az üzemeltető keze nem fárad el egy hosszan tartó lövöldözés során, például sportverseny, zenei videó, esemény stb.

Ez a kardán sisakon viselhető, mivel a fogantyú könnyen és gyorsan leválasztható a készülék testéről. Ez a modell kiváló társ lesz a forgatáshoz kerékpár, snowboard, motorkerékpár stb. Vezetése közben. Ha az akkumulátor teljesen fel van töltve, akkor 4 órán keresztül folyamatosan fényképezhet.

Az akkumulátor teljes feltöltése 2,5 órát vesz igénybe. A PU segítségével a felhasználó távolról vezérelheti a készülék működését, és az OLED képernyőn keresztül figyelheti a kereteket. A fogantyú gumitalpú, amely megvédi a kezet a megcsúszástól, ezáltal garantálja a kéz és az eszköz közötti maximális érintkezést a különböző jelenetekben.

A korlátozó látószög 2920.

Átlagos ár - 21 000 RUB.

stabilizátor REMOVU S1
Előnyök:
 • kényelmes működés;
 • könnyűség;
 • kiváló képminőség hibák nélkül;
 • gazdag felszerelés;
 • egységes, éles, villódzásmentes és ingadozó kép.
Hátrányok:
 • nem található.

Beholder MS-Pro

A modell fő előnye a könnyedsége. Ennek a kardánnak a teste nagy szilárdságú alumíniumból készül, súlya mindössze 700 g. A készülék képes kezelni az 1,2 kg-nál kisebb súlyú fényképezőgépeket, így a 3 tengelyes higroszkópos kefe nélküli motorok kiegyensúlyozzák a legtöbb tükör nélküli kamerát.

A stabilizátort egy Li-Ion akkumulátor működteti, amely 100% -ban ECO-biztonságos. A start gomb és az akkumulátor állapotának kijelzése háttérvilágítással rendelkezik. Ez a szerkezet az állványhoz csavarral is rögzíthető. Mindez kiváló minőségű felvételeket garantál remegés és ingatás nélkül.

A kefe nélküli motorok fordításkor és billentéskor teljesen igazítják a keretet, ezért ezt az eszközt a sportolók gyakran használják futások rögzítésére. A gyorskioldó platform lehetővé teszi a fényképezőgép gyors és biztonságos rögzítését, valamint gyors eltávolítását. Van egy USB-csatlakozó is mobileszközök vagy GoPro videokamerák töltéséhez.

Átlagos ár - 39 800 RUB.

stabilizátor Beholder MS-Pro
Előnyök:
 • sima panorámás stabilizáló rendszer;
 • a legújabb generációs AlexMos motorok képesek kezelni az 1,2 kg-nál kisebb súlyú kamerákat, amelyek szinte az egész tükör nélküli rést lefedik;
 • a fogantyún OLED képernyő található, amellyel a kezelő figyelemmel kísérheti az akkumulátor állapotát és beállíthatja a felvételi módot;
 • sok üzemmód;
 • akár 10 órát is képes tölteni újratöltés nélkül.
Hátrányok:
 • nem található.

ZHIYUN Z1-RIDER2

A Zhiyun vállalat egyszerre hajtotta végre a várt áttörést, bemutatva a Z1-Rider2 felfüggesztést, amely kibővítette az ilyen kütyük használatának területét. Most sima képeket készíthet a Go Pro bárhol. A fejlesztők egyáltalán nem spóroltak az anyagokkal, mert megbízható, ugyanakkor könnyű testben szerelték fel a stabilizátort.

Kényelmes tapintású, a kényelmes fogantyú 2 18350 elemet rejt. A tartónak van egy BE / KI gombja, amelyet véletlenül nem lehet megérinteni. A vezérléshez 3 gomb található, amelyek a hüvelykujj alatt találhatók.

Ennek a modellnek a feltöltése valóban erőteljes ebben az árszegmensben. Könnyedén kezeli mind az éles ugrásokat, mind a kisebb rázkódásokat. Ezt a lehető legegyszerűbben, hatékonyabban és csendesebben hajtják végre. Ha javításról beszélünk, akkor az alkotók mindent előre láttak. A készülék két formátummal van felszerelve a ¼ és a Go Pro kiegészítőkhöz.

Átlagos ár - 10 000 RUB.

stabilizátor ZHIYUN Z1-RIDER2
Előnyök:
 • alkalmas kerékpárhoz;
 • kiváló elektronikai teljesítmény;
 • háromtengelyes.
Hátrányok:
 • nem található.

FEIYU G6

Ez egy 3 tengelyes elektronikus stabilizátor, kollektor nélküli motorokon alapul. Ezt a stabilizációs technológiát aktívan alkalmazzák a professzionális drónfilmes iparban. Széles körben használják különféle eszközök hordozható stabilizátoraihoz, beleértve a nehézeket is.Az eszköz teljes mértékben kompatibilis a Go Pro-val. Használják kézi fényképezéshez egy helyzetben, valamint videók készítéséhez víz alatt, a levegőben stb. A rendkívül informatív OLED képernyőn a következők láthatók:

 • a kamera által jelenleg használt mód;
 • gimbal mód;
 • akkumulátortöltő;
 • Bluetooth és Wi-Fi kapcsolat.

A fejlesztők a FY Settings speciális alkalmazást adtak hozzá a nagyobb kényelem érdekében. Távirányítja a vezérlést és lehetővé teszi az automatikus kalibrálást is.

Átlagos ár - 14 000 RUB.

stabilizátor FEIYU G6
Előnyök:
 • jobb stabilizációs minőség;
 • Alkalmas víz alatti és panorámaképekhez.
Hátrányok:
 • nem található.

A legjobb kardánok akció kamerákhoz Kínából

Ha szabadkézi felvételre van szüksége, akkor a kínai akció kamerához egy speciális kardáncsavar kiváló választás. Az alábbiakban a szegmens legjobb eszközei rendelhetők az AliExpressen.

Wenpod GP1 +

Ez a stabilizátor lesz a legjobb vásárlás minden kezelő számára. Az a tény, hogy saját forgó kijelzővel rendelkezik, amelynek átlója 3,5 hüvelyk, ami jelentősen javítja a felvétel minőségét. Ezzel az eszközzel a felhasználó panorámamódban (3600).

Ez az egyik legolcsóbb stabilizátor a piacon.

Az akkumulátor kapacitása 900 mAh, ami 2 óra folyamatos felvételhez elegendő, és a gyors töltés támogatása miatt az akkumulátor 30 perc alatt teljesen helyreáll.

Hasznos információ! A készülék súlya körülbelül 400 g.

Átlagos ár - 7000 RUB.

stabilizátor Wenpod GP1 +
Előnyök:
 • elérhetőség;
 • gazdag funkcionalitás;
 • nagy szilárdságú alumínium test;
 • 360 fokos felvételi mód;
 • könnyűség.
Hátrányok:
 • nem található.

DJI Osmo Mobile

A modellt az összeszerelés nagy megbízhatósága és a gyártás során felhasznált anyagok minősége jellemzi. Ennek a stabilizátornak a megjelenését a legújabb divatirányzatoknak megfelelően alakítottuk ki. A készülék lehetővé teszi, hogy az alaptartóba ne csak telefont, hanem fényképezőgépet is helyezzen be, interakció céljából speciális adaptert kell vásárolnia.

Ennek a modellnek az előnye, hogy támogatja az időzített felvételt szakaszos kameraforgatással. A vezérlés a kütyü segítségével történik, amely a kütyü hátsó paneljén található. Ha be van szorítva, akkor a működő eszköz helyzete rögzül. A modellhez elegáns tároló tok tartozik. A gyártó a kiegészítők széles választékát is kínálja.

Átlagos ár - 17 000 RUB.

DJI Osmo Mobile kardán
Előnyök:
 • kézmozdulatokkal történő irányítás;
 • összecsukható kialakítás;
 • gyors forgatás.
Hátrányok:
 • a kamera rögzítéséhez speciális konzolt kell vásárolnia.

AFI A5

Ez egy 3 tengelyes kardán, a fő mechanizmus kardán módszerével. A modell kefe nélküli motorral rendelkezik, amely szinte nem okoz zajt, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiváló minőségű videókat készítsenek. Ennek a stabilizátornak lenyűgöző üzemmódja van: extrém körülmények között, erőteljes rázáshoz és száz százalékos tengelyrögzítéshez.

A modul két 900 mAh kapacitású akkumulátorral működik. Nehéz kiszámítani a munka autonómiáját, mivel ez a kiválasztott módtól függ. A teljes töltési idő 1,5 óra. Az akkumulátor súlya körülbelül 400 g.

Átlagos ár - 9 500 RUB.

stabilizátor AFI A5
Előnyök:
 • egyszerű használat;
 • könnyűség;
 • alkalmas az amatőr.
Hátrányok:
 • csak 3 tengely;
 • viszonylag magas költségek.

FY FEIYUTECH G360

Ez a kardánmodell alkalmas panorámaképek készítésére. A szerkentyű manuális módban van konfigurálva, mivel a készülék ellensúlyral rendelkezik. A paraméterek kompetensebb beállításához a konfiguráció után egy olyan programot kell használnia, amely letölthető a csomagon található QR-kód elolvasásával. A körkörös felvétel a készülék teljes 360 fokos elforgatását feltételezi. A látószög beállításakor 2 lehetőség közül választhat:

 1. 75 fok.
 2. 150 fok.

Van egy pillanatnyi szögváltás 100 fokkal vízszintes rögzítés közben.A stabilizátor működését az akkumulátor garantálja, amelynek autonómiája körülbelül 5 óra.

Átlagos ár - 29 000 RUB.

stabilizátor FY FEIYUTECH G360
Előnyök:
 • gazdag funkcionalitás;
 • Pán;
 • nagy teljesítményű akkumulátor;
 • nagyszerű felépítés.
Hátrányok:
 • az érdemek, a magas költségek ellenére.

ViewFlex állvány PTZ

Ez egy 3 tengelyes kardán, amely négy irányban képes rögzíteni. A használat kényelme abban rejlik, hogy a felvétel tájolása azonnal megváltozik egy speciális forgatási algoritmus segítségével. Kalibrációs típus - automatikus, nincs kézi üzemmód. A fogantyú lehetővé teszi az eszköz használatát más eszközökkel, valamint különböző rögzítő eszközökön rögzíteni. Két 1050 mAh-s akkumulátor (egyenként) garantálja a kardán működését 3 órán keresztül.

Van LED háttérvilágítás.

Átlagos ár - 23 000 RUB.

gimbal ViewFlex állvány PTZ
Előnyök:
 • könnyűség;
 • automatikus kalibrálás;
 • jó megoldás autóra.
Hátrányok:
 • magas ár.

Hogyan válasszunk stabilizátort egy akció kamerához

A felhasználónak kell eldöntenie, hogy a bemutatott modellek közül melyiket vásárolja meg, de csak a kamera jövőbeni céljának kiválasztásakor ajánlott irányítani. Tény, hogy nehéz megválaszolni a kérdést: "Melyik cég modellje jobb?" Ha beltéren kell felvételt készíteni, akkor általában csak állványt vehet igénybe. Teljes értékű működési mód esetén elfogadható lehetőség lenne egy elektronikus 3 tengelyes stabilizátor mozgásvezérléssel. Fontos figyelembe venni a többfunkciós tényezőt.

Vannak olyan termékek, amelyeket csak a Go Pro kamerák szegmenséhez terveztek, és vannak olyan modellek, amelyek univerzális kézi kardánnal rendelkeznek a körülbelül 4 kg súlyú eszközökhöz. Más kiválasztási kritériumok lehetővé teszik a konstruktív felhasználást. Leggyakrabban minél kompaktabb az eszköz, annál magasabb az ár, de javult a funkcionalitása is.

Összegzésként meg kell jegyezni, hogy a minősítésben bemutatott modellek mindegyikének vannak előnyei és hátrányai, amelyek többségét a szoftver nehézségei okozzák, ezért a felhasználónak egy kis időre lesz szüksége a konfiguráció kitalálásához.

Számítógépek

Sport

szépség